Witold Kepinski - 04 maart 2015

Panasonic introduceert virtueel mobiel netwerk voor connected devices

Panasonic lanceert zijn mobiele virtuele netwerk. Zakelijke Panasonic-apparaten kunnen nu verbinding maken met de M2M-cloud. Dit nieuwe netwerk werd voor het eerst gedemonstreerd tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona, Spanje.

Panasonic start binnenkort met de integratie van mobiele connectiviteit voor alle productlijnen, zodat ze toegang hebben tot de nieuwe M2M-clouddiensten van Panasonic. Het gaat daarbij onder meer om monitoring op afstand en het verzamelen en analyseren van gegevens, waardoor de efficiency en betrouwbaarheid worden verhoogd.

Het eerste product dat gebruik gaat maken van het M2M-netwerk, is de Panasonic Nubo: de eerste bewakingscamera met 4G-verbindingsmogelijkheden. Deze draagbare camera, geïntroduceerd tijdens het MWC, biedt gebruikers de vrijheid en de flexibiliteit om een camera in te zetten op verschillende locaties en situaties zonder stroomaansluiting of WiFi-verbinding. Tegelijk met Nubo wordt ook een mobiele app geïntroduceerd om de camera te besturen en het beeld te bekijken. Daarnaast worden enkele add-ons gelanceerd, zoals een externe batterij en sensorpakketten, en een veilig opslagsysteem in de cloud zodat gebruikers probleemloos gegevens en video's kunnen beheren.

Bovendien kondigde Panasonic twee M2M-diensten aan die het mobiele virtuele netwerk gebruiken. Projectoren en displays van Panasonic kunnen op afstand worden gemonitord, waardoor de gebruiker geen seconde van de actie meer hoeft te missen. Belangrijke gegevens over de werking, zoals de aan/uit-status of de levensduur en temperatuur van de lamp worden doorgestuurd naar de cloud zodat preventief onderhoud kan worden gepland. Op die manier kan men op een doordachte manier het vervangen van de lamp of het reinigen van het filter regelen, of dit zelfs volledig overlaten aan Panasonic. Zo monitort Panasonic aan de Universiteit van Cardiff projectoren op afstand vanuit het European Service HQ in Zuid-Wales en zorgt Panasonic ervoor dat de academici op elk moment een gepaste leeromgeving aan de studenten kunnen aanbieden.

Ook de verwarmings- en koelapparatuur van Panasonic kan nu op afstand worden gemonitord en bestuurd via het Panasonic M2M-netwerk. Dit realiseert maximale inzetbaarheid en een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en de CO2-emissies. Een toonaangevende Europese supermarktketen probeert deze dienst momenteel uit in enkele Europese winkels.

Panasonic Business Software Solutions Europe

Tot slot kondigde Panasonic de oprichting van Panasonic Business Software Solutions Europe aan, het resultaat van de overname van DHL Digital Solutions, een team binnen DHL Specialist Services UK. Het nieuwe bedrijf biedt geavanceerde software voor het besturen en beheren van de logistiek en de supply chain, aldus Laurent Abadie, CEO van Panasonic Europe: “De oprichting van Panasonic Business Software Solutions Europe is een belangrijke stap in onze strategie om onze zakelijke klanten één enkel aanspreekpunt aan te bieden voor het ontwerpen, uitrollen en gebruiken van hun bedrijfsoplossingen. Onze connected devices, het virtuele mobiele netwerk, de software en diensten zijn de bouwstenen voor geavanceerde M2M-oplossingen. In combinatie met onze directe aanpak en ervaring met projectbeheer, kunnen onze zakelijke klanten hun oplossingen nog sneller en met minder risico uitrollen,

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!