Redactie - 04 maart 2015

HP updatet HP Helion portfolio

HP kondigt updates aan voor HP Helion OpenStack en het HP Helion Development Platform. Bovendien kondigt HP verbeteringen aan Ook in HP Helion Eucalyptus, de open source oplossing voor het bouwen van AWS compatible private clouds, worden een aantal verbeteringen doorgevoerd. HP investeert in drie van de snelst groeiende cloud innovatie-ecosystemen: OpenStack, Cloud Foundry gebaseerde technologieën en Amazon Web Services (AWS).

Nieuw is onder andere de AWS Cloud Formation compatible service. Deze dienst bevat applicatie deployment templates die service delivery stroomlijnen en fouten bij complexe configuraties reduceren. Door hergebruik van bestaande AWS Cloud Formation templates, kunnen zowel bestaande als potentiële klanten de nieuwe dienst snel in gebruik nemen op hun eigen HP Helion Eucalyptus private cloud.

HP Helion Eucalyptus Cloud Manager
Een andere vernieuwing in het HP Helion portfolio is de HP Helion Eucalyptus Cloud Manager. Deze web-based tool is gericht op het beheer van S3 compatible object opslag. Gebruikers hoeven buckets niet meer apart aan te maken, wijzigen, verwijderen of te uploaden/downloaden. Alle functies zijn beschikbaar binnen de browser en kunnen worden gebruikt op zowel HP Helion Eucalyptus en AWS clouds.

Door de toevoeging van Eucalyptus aan het HP Helion portfolio kunnen klanten bestaande AWS workloads zowel op private of managed cloudomgevingen te implementeren. Hiermee speelt het bedrijf in op de vraag naar kosteneffectieve alternatieven voor de publieke cloud vendor lock-in. HP Helion Eucalyptus is beschikbaar als een private, managed of hybrid cloud oplossing en voldoet zo aan een breed scala aan klantbehoeften.

HP Helion OpenStack 1.1
HP Helion OpenStack heeft eveneens een update gekregen. Versie 1.1 biedt een open en uitbreidbare cloudplatform gebaseerd op het open source cloud computingplatform OpenStack. Het platform is gericht op enterprisegebruikers. HP Helion OpenStack is ook de basis infrastructuur voor het HP Helion Development Platform.

Verbeteringen in de HP Helion OpenStack 1.1 release zijn:

  • Security automation en configuratieverbeteringen
    • Meer flexibiliteit bij het configureren van external authentication sources per domain 
    • Verhoogde zichtbaarheid met uitgebreide gecentraliseerde logging & HP ArcSight integratie
    • Gebouwd op de OpenStack Juno stable branch
  • Breder scala aan implementatiemogelijkheden
    • Gerichte node provisioning voor geoptimaliseerde hardware-implementatie
    • Nieuwe gecertificeerde hardware: HP ProLiant Gen8 en 9 servers en HP Moonshot M710 en 300
    • Guest OS certificeringen: Windows Server 2008 R2 en Windows Server 2012 R2
  • Verbeterde software defined grootschalige opslagmogelijkheden
    • HP 3PAR StoreServ HA verbeteringen
    • Ceph integratie op de Host Linux Level naast ondersteuning voor Swift object store
  • Verbeterd lifecyclebeheer - Metering service van Ceilometer voor inzicht in het gebruik van bronnen

HP Helion Development Platform is gebaseerd op Cloud Foundry en volledig geïntegreerd met HP Helion OpenStack. Het HP Helion Development Platform biedt ontwikkelaars een open-interoperabel platform waarmee toepassingen kunnen worden ontwikkeld en beheerd in een traditionele, private en publieke cloud. De upgrades voor het HP Helion Development Platform 1.1 stellen IT afdelingen en ontwikkelaars in staat sneller en eenvoudiger applicaties te bouwen en beheren.

Verbeteringen zijn onder andere:

  • Eenvoudiger beheer voor IT professionals
    • Verbeterde user management
    • Belangrijke verbeteringen voor logging, inclusief log streaming met behulp van WebSocket en loggen van container creation failures
    • Extra dashboards met informatie over quotagebruik en beschikbare patches
  • Toepassing rollback & versiebeheer – Apps snel terugbrengen naar vorige versies

Beschikbaarheid
HP Helion Eucalyptus 4.1, HP Helion OpenStack 1.1 en de HP Helion Development Platform 1.1 zijn nu wereldwijd beschikbaar. De prijs is afhankelijk van de configuratie en de individuele voorkeuren van de klant. Gemeenschappelijke versies van HP Helion Eucalyptus, HP Helion OpenStack en de HP Helion Development Platform zijn beschikbaar voor gratis download.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!