Witold Kepinski - 08 maart 2015

Microsoft vindt back-up in de cloud beste optie

Microsoft vindt back-up in de cloud de beste optie, uiteraard met Microsoft-technologie. Dit staat te lezen een lange blog.

De blog gaat in op het recente Microsoft-boek Rethinking Enterprise Storage – A Hybrid Cloud Model dat de voordelen van hybrid cloud storage beschrijft. Microsoft levert daarvoor de Azure StorSimple 8000 series. De Azure StorSimple 8000-serie bestaat uit de 8100 en 8600 hybride storage appliances die een integratie-connectie hebben met Azure. Daardoor blijft vaak gebruikte data lokaal bewaard, waar oudere gegevens naar de cloud worden gestuurd. De oudere arrays krijgen nog wel ondersteuning, maar worden niet uitgebreid met de Azure-connectiviteit.

Microsoft vindt data huidge (on) premisies back software en disaster recovery technologie complex is. Back-up in de cloud is meer zaligmakend zo valt te lezen in de blog. Zo kunnen snapshots worden uitgevoerd in een Azure Site Recovery cloudservice omgeving.

Microsoft is overigens niet de enige speler met back-up en disaster recovery diensten in de cloud. Dat doen ook Amazon Web Services (AWS) en recent ook VMware met vCloud Air. Lees meer in de blog.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!