KNB rondt migratie Platform Elektronische Communicatie af
09-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

KNB rondt migratie Platform Elektronische Communicatie af

In opdracht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft Avisi op succesvolle wijze de migratie van haar Platform Elektronische Communicatie afgerond. PEC is een totaaloplossing voor het notariaat. Via dit platform van de KNB worden diverse applicaties ontsloten, zoals het Centraal Digitaal Repertorium en het Centraal Levenstestamentenregister waarvan het Notariaat en de Belastingdienst gebruik maken en het Elektronische Communicatie Hypotheken platform waarvan diverse banken en financiële serviceorganisaties gebruik maken.

De migratie van het Platform Elektronische Communicatie (PEC) van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is, met dank aan Avisi en Davinci, succesvol afgerond. Via het PEC platform worden diverse applicaties ontsloten waarvan het notariaat en de Belastingdienst gebruik maken, zoals het Centraal Digitaal Repertorium en het Centraal testamentenregister.

De KNB besloot over te stappen naar een nieuw datacenter om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan interne en externe veiligheids- en beschikbaarheidsnormen. Het nieuwe datacenter is dubbel uitgevoerd, waarmee meteen ook een uitwijkfaciliteit is gerealiseerd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld notarissen in de praktijk ongestoord doorwerken en ook het berichtenverkeer van en naar de Belastingdienst ondervindt geen hinder van eventuele storingen in een datacenter.

De voorbereidingen voor de migratie startten begin november. De migratie zelf is in de avond van donderdag 29 januari succesvol afgerond. In totaal is ongeveer 400 gigabyte aan data gemigreerd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om 14 miljoen testamenten, 79.000 levenstestamenten en 1,15 miljoen repertoriumregels.

Terug naar nieuws overzicht
Security