Tinder apps gebruikers zoeken contact in de Rackspace cloud
09-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tinder apps gebruikers zoeken contact in de Rackspace cloud

Tinder, de matchmaking en dating app, heeft voor ObjectRocket van datacenteraanbieder Rackspace gekozen om gebruikers nog sneller met elkaar te kunnen matchen. 

ObjectRocket voorziet Tinder van een database-as-a-service-platform dat altijd beschikbaar is en wordt ondersteund door Rackspace database-experts. Automatisering stelt Tinder in staat horizontaal te schalen zonder een beroep te doen op interne resources. Rackspace Managed Data Services, inclusief ObjectRocket, vereenvoudigt database-beheer door het bieden van beheerde public- en private cloud-oplossingen die relationele NoSQL- en big data-platformen omvatten.

Tinder heeft 40 man in dienst, waaronder 25 engineers, daarom zet Tinder Rackspace in als verlengstuk van zijn eigen IT-team. Hierdoor kunnen de mensen van Tinder focussen op fe core business, terwijl de Rackspace DBA-specialisten zich buigen over het dagelijkse beheer van van de database en 24x7 monitoring.

Matches

Tinder is in augustus 2012 gestart als pilot op een select aantal campussen. Vandaag is de app beschikbaar in 24 talen en heeft het wereldwijd miljoenen gebruikers. De app maakt gebruik van geo-location-technologie om gebruikers binnen een bepaalde straal met elkaar te matchen. Gebruikers kunnen potentiële matches vervolgens anoniem ‘liken’ of afwijzen door hun foto respectievelijk naar rechts of links te swipen. Wanneer twee mensen elkaar naar rechts swipen, koppelt Tinder hen aan elkaar. Tinder-gebruikers hebben momenteel de mogelijkheid om door 1,7 miljard profielen te swipen en de app maakt dagelijks meer dan 25 miljoen matches.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters