UtrechtInc verwelkomt zes nieuwe tech startups
10-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

UtrechtInc verwelkomt zes nieuwe tech startups

UtrechtInc is nieuwe ondernemers rijker. Na een selectie - op team, business model en product - stappen deze week zes startups het programma in van UtrechtInc. De komende 4 maanden zullen zij zich richten op het behalen van hun ondernemersdroom en het wegnemen van markt- en operationele risico's, zo meldt UtrechtInc directeur Roel Raatgever

Bedrijfsincubator UtrechtInc ondersteunt – op het Utrecht Science Park – onderzoekers en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels 124 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community. De zes nieuwe startups zijn:

Boldmindz van Rowan van 't Hoogt en Severin Ince, ontwikkelt een online tool voor patient, zorgverleners en werkgevers die bijdraagt aan een sneller en blijvend herstel van burn-out.

Pick This Up van Steven Reiz, Arjen Jan van der Zee, Jelmer van der Zee, is een sociaal logistiek platform waar vaste ritten van automobilisten gecombineerd worden met de bezorging van grote of zware pakketten over medium tot lange afstanden.

Test Tool Factory van Marielle Winarto en Jori Ramakers, helpt software-ontwikkelteams met een laagdrempelige test tool voor testautomatisering waarmee ze efficiënter en effectiever kunnen testen.

SpeakUp-VR van Peter Blomsma, maakt van obdernemers een zelfverzekerde topspreker met behulp van de nieuwste digitale technieken.

Stoov van Teun van Leijsen is een duurzame oplossing die mensen verwarmt via stoelverwarming zonder de lucht te verwarmen.

MRIguidance van Peter Seevinck onwikkelt een MRI methode die CT overbodig maakt ten behoeve van een stralingsvrije, efficiente en nauwkeurige diagnostiek, beeldgestuurde behandeling en evaluatie. Peter is wetenschapper aan UMC Utrecht en stroomt eerst het Discovery programma in.

Senfal van Sander ten Kate en Hubert Spruijt ontwikkelt algoritmes om elektriciteitsopslag rendabel te maken. Het bedrijf heeft onlangs Discovery programma succesvol afgerond en stroomt nu door naar Stage 2.

Kennis en masterclasses

De Kick Off trapte af met een ontmoeting met Eric Ries, de initiërende kracht achter Lean Startup. Het UtrechtInc programma is geïnspireerd op deze en andere methodische aanpakken van ondernemerschap. Daarbij krijgen de ondernemers kennis overgebracht van experts op het gebied van Scrum en Agile Development, Marketing, Pitchen, PR, Financiële Planning, Sales en Notarieel Ondernemingsrecht. Peter Seevinck van MRIguidance: "Het netwerk hier helpt je de boel op scherp te zetten en het juiste spoor te vinden."

 WK

Terug naar nieuws overzicht