Dantuma overgenomen door PCI Groep
10-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dantuma overgenomen door PCI Groep

Dantuma, specialist op het gebied van document- en afdrukbeheer, is overgenomen door PCI Groep, een adviseur en leverancier van kantoor- en documentoplossingen in Nederland. Met de overname blijven de 115 medewerkers van Dantuma werkzaam bij het bedrijf.

Na de overname blijft het bedrijf onder eigen vlag opereren. Jan Veening, sinds 1979 eigenaar en directeur, legt na 36 jaar zijn functie neer. Hij meldt:“Met de PCI Groep heb ik er het volste vertrouwen in dat de waarde van het bedrijf het beste tot zijn recht komt. Onze drie vestigingen in Haarlem, Zwolle en Rotterdam blijven dan ook behouden”.

Historie

Dantuma, opgericht in 1908, is begonnen als familiebedrijf met een winkel in kantoorbenodigdheden. Later werd dit uitgebreid met een huisdrukkerij, kantoormeubilair, -apparatuur en –artikelen. Vooral het pand in de Zijlstraat in Haarlem is bij veel Haarlemmers nog bekend, maar inmiddels heeft het bedrijf een pand op de Henk Schijvenaarstraat betrokken. In 1979 neemt Dhr. Veening het bedrijf over. Onder zijn leiding ontwikkelt Dantuma zich tot een van Nederlands grootste onafhankelijke dealerorganisaties op het gebied van kopieermachines, printers, faxapparatuur en supplies. “In de loop van de tijd hebben we noodzakelijke ontwikkelingen doorgemaakt en zijn we altijd meebewogen met de markt”, aldus Veening. “Met PCI groep is de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en kan het bedrijf zich wederom verder ontwikkelen”.

De PCI Groep zal met de overname haar personeelsbestand verdubbelen; in totaal heeft het bedrijf zo?n 215 werknemers, verdeeld over zes vestigingen door het hele land. De overname past binnen de transformatie van het bedrijf van Canonverkooppunt naar onafhankelijke adviseur en leverancier. “De digitalisering van het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de behoefte bij klanten verschuift van „slechts? hardware naar totale dienstverlening”, aldus Bas Kamphuis, CEO van PCI Groep. “Het is voor ons dan ook veel waard om ook het portfolio van Dantuma aan te kunnen bieden aan onze klanten.”

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware