Check Point wordt radicaal met Threat Extraction
11-03-2015 | door: Witold Kepinski

Check Point wordt radicaal met Threat Extraction

Check Point Software Technologies introduceert Check Point Threat Extraction, een radicaal nieuwe beveiligingsaanpak die er proactief voor zorgt dat bestanden zonder enige vertraging en gegarandeerd zonder malware op de juiste bestemming binnen een netwerk worden afgeleverd.

Het aantal cyberaanvallen neemt dagelijks toe en de vorm verandert constant. Organisaties lopen het meeste risico om geïnfecteerd te raken met malware door het downloaden van besmette documenten. Volgens het Check Point 2014 Security Report heeft 84 procent van de bedrijven in 2013 minimaal één besmet bestand gedownload. Het is dus zaak dat organisaties werk maken van de bescherming tegen dergelijke aanvallen. De enige manier om volledige bescherming te garanderen is door bedreigingen preventief te verwijderen. Actieve content, geïntegreerde objecten en andere uitvoerbare bestanden worden eerst uitgepakt en geanalyseerd. Vervolgens wordt het bestand gereconstrueerd zonder de potentiële bedreigingen om zo tot 100% veilige content te komen. Met Check Point Threat Extraction  kunnen organisaties zich beschermen tegen zowel bekende als onbekende bedreigingen. 

“De traditionele aanpak van beschermen tegen geïnfecteerde documenten door na een analyse de eventuele malware te blokkeren, geeft geen absolute zekerheid. Organisaties hebben behoefte aan een manier om de malware-bedreiging preventief te verwijderen”, aldus Arthur van Uden, country manager Benelux van Check Point. “Met Check Point Threat Extraction kunnen organisaties hun netwerken nu verdedigen tegen bedreigingen dankzij radicaal nieuwe technologie die direct 100 procent veiligheid biedt.” 

Beschikbaarheid
Check Point Threat Extraction komt beschikbaar als onderdeel van het nieuwe Next Generation Threat Prevention-pakket (NGTX) dat in het tweede kwartaal van 2015 verkrijgbaar zal zijn via het wereldwijde partnerkanaal.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security