Axis tekent 160 Certified Professional partners op
11-03-2015 | door: Witold Kepinski

Axis tekent 160 Certified Professional partners op

In januari 2014 voerde Axis Communications als eerste in de sector een certificeringsprogramma in. Partners kunnen hun expertise op het gebied van IP-video ‘zwart op wit’ internationaal aantonen. Om de titel Axis Certified Professional te verkrijgen, is degelijke vakkennis en expertise vereist. Partners moeten vijf themagebieden beheersen en zeventig multiplechoicevragen beantwoorden, willen ze slagen voor de test. Sinds de start van het programma, een jaar geleden, zijn in de Midden-Europese regio meer dan 160 partnerbedrijven gecertificeerd (status: midden januari 2015).

 ”Dit resultaat overtreft onze verwachtingen.” stelt Edwin Roobol, Regional Director Midden-Europa bij Axis Communications. Hij vervolgt: ”Ondanks het feit dat elke test veel voorbereiding vergt van de partner én dat onze sector steeds complexer wordt, waardoor vakkennis essentieel is, schrikt de benodigde investering in tijd en expertise onze partners duidelijk niet af. Dit toont aan dat zij onze certificering naar waarde schatten en deze als onderdeel voor een succesvolle bedrijfsvoering zien. Wie morgen succes wil boeken, moet vandaag in zijn medewerkers investeren.”

Het certificeringsprogramma van Axis Communications biedt ondernemingen een belangrijk concurrentieel voordeel, aldus Roobol. Het gaat hier niet uitsluitend om het testen van de productportfolio kennis van Axis Communication. Integendeel, de vragen behandelen de volgende 5 thema's: systeemontwerp, netwerkvideotechnologieën, netwerk,  installatie én Axis productkennis. Het doel van het programma is partners een betrouwbaar bewijs van hun vakkundigheid in handen te geven. Pas nadat deelnemers individueel zijn getest, ontvangen zij het Axis Certified Professional certificaat. Zo kan zijn of haar persoonlijke kennis op het gebied van IP-videotechnologie gevalideerd. De test zelf wordt uitgevoerd door een onafhankelijk instituut.

Kees-Jan Jekel, Commercieel Directeur Videotronic Infosystems: "Het certificering programma van Axis wordt door ons van harte ondersteund. Inmiddels zijn al onze engineers gecertificeerd en is de Axis-certificering nu een standaard voorwaarde geworden voor eventuele nieuwe engineers. Gezien onze jarenlange samenwerking met Axis vinden wij dat een Axis certificering niet alleen een toegevoegde waarde biedt, maar ook dat we het aan onze stand verplicht zijn."

Een goede voorbereiding op de ongeveer 100 minuten durende test is noodzakelijk. De Axis Communication’s Academy biedt hiervoor een uitgebreid aanbod aan opleidingen. Verder zijn er speciale voorbereidingscursussen voor de certificeringstest, toegankelijk voor iedereen die al aan een basiscursus netwerkvideo van Axis deelnam. Geïnteresseerde deelnemers kunnen alle informatie over het certificeringsprogramma ook terugvinden op website van Axis.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security