Witold Kepinski - 12 maart 2015

HP biedt service providers nieuwe servers, networking en Service Provider Ready solutions

HP heeft een nieuw portfolio aangekondigd om aan de behoeften van service providers te voldoen. Hiermee worden de service providers in staat gesteld om gedifferentieerde diensten te creëren, snelheid en flexibiliteit te verhogen en zakelijke groei te stimuleren. Het portfolio van HP bestaat uit servers, networking en Service Provider Ready solutions om dienstverleners te helpen bij de creatie van gedifferentieerde diensten.

HP Cloudline

HP biedt een reeks van servers die voldoen aan de specifieke compute eisen van service providers. De nieuwe HP Cloudline server reeks is het resultaat van de HP-Foxconn samenwerking. Het gaat om een portfolio van basis, kostengerichte en aanpasbare compute platforms die capaciteit on demand, flexibel beheer en lage kosten bieden. HP Cloudline servers zijn gebaseerd op open-design principes, ze ondersteunen open management tools en beïnvloeden standaard industrie interfaces in hardware en firmware. HP Cloudline servers ondersteunen levering, ontwikkeling en management op een extreme schaal en passen makkelijk binnen multi-vendor omgevingen.

HP Cloudline servers zijn ook geoptimaliseerd voor HP Helion OpenStack. HP Helion OpenStack biedt een open, uitbreidbare en zeer krachtig enterprise-grade cloudplatform, gebaseerd op OpenStack technologie. Dit is het leidende open source cloud computing platform, dat een aanvulling is op het architectonisch ontwerp en de voordelen van HP Cloudline.

Deze servers vullen de onlangs aangekondigde HP Altoline van Open Network switches aan die worden geproduceerd dankzij een samenwerking tussen HP en Accton. De HP Altoline switches zijn geladen met Open Network Install Environment (ONIE) boot loader, waarmee klanten de optie hebben voor het gebruik van het Cumulus Networks Linux network OS. De nieuwe HP Altoline switches zijn ontworpen om service providers en webscale organisaties meer flexibiliteit en controle te geven, als het gaat om het afstemmen van hun netwerkinfrastructuur aan de specifieke toepassingen en zakelijke behoeften.

HP Service Provider Growth pakket

HP service provider ready solutions met HP infrastructuur, software en services zorgen ervoor dat service providers nieuwe markten kunnen penetreren en de omzet kunnen laten groeien. Deze ready-to-run ‘as-a-service’ solutions ondersteunen infrastructure-as-a-service en beheerde Clouds, webdiensten en software-as-a-service, back-up en data herstel, beveiliging, customer relationship management en business intelligence.

Om de snelheid en flexibiliteit te verbeteren biedt HP flexibele business modellen voor “pay-as-you-grow” ondersteuning en services. Deze ondersteuning is op financieel gebied en op maat gemaakt. Het nieuwe HP Service Provider Growth pakket van HP Financial Services biedt zakelijke flexibiliteit wat essentieel is om nieuwe services binnen de groeiende behoeften van klanten op gebied van technologie te creëren. Het nieuwe pakket van investeringen en de asset management solutions helpen dienstverleners met het versnellen van migratie-inspanningen en het creëren van investeringscapaciteit, binnen de huidige omgeving. Daarnaast helpt het met het verminderen van aanloopkosten en biedt het ondersteuning voor continue inspanningen voor modernisering. Een andere optie is om technologie per direct te leveren, sneller te voldoen aan de eisen van de klant. De klant hoeft dan alleen te betalen wanneer de technologie wordt ingezet en geactiveerd. Tot slot zorgt het pakket ervoor dat er een omgeving ontstaat met unieke technologische ontwikkelingen die helpen in het afstemmen van terugkerende inkomstenstromen.

HP Datacenter Care for Service Providers is een geïntegreerde benadering voor gepersonaliseerde ondersteuning en beheer van heterogene data centers. Het product is inclusief geteste en wereldwijd beschikbare diensten in gebieden als reactieve en actieve ondersteuning en consultancy diensten.

Daarnaast biedt HP Flexible Capacity’s “pay-as-you-grow” model onmiddellijke toegang tot storage, server en netwerkbronnen, terplekke gelokaliseerd. Service providers kunnen hierdoor snel schakelen en hoeven slechts te betalen voor de capaciteit die ze gebruiken.

Dankzij het HP PartnerOne Service Provider programma leveren service providers over de hele wereld hosting, beheerde en Cloud gebaseerde diensten die aan de strengste zakelijke behoeften voldoen. HP en partners delen product roadmaps, werken samen op technisch niveau en implementeren joint go-to-market plannen. Hierdoor bieden ze een beter afgestemd en geïntegreerd aanbod om het bedrijf te helpen groeien.

Beschikbaarheid

Naar verwachting zijn de HP Cloudline servers beschikbaar vanaf 30 maart 2015. Deze servers zijn alleen verkrijgbaar op rack-schaal en worden geleverd op basis van de behoefte van klant. De verkrijgbaarheid voor de HP service provider ready solutions varieert per regio. Het HP Service Provider Growth pakket is nu wereldwijd verkrijgbaar. Ook HP Datacenter Care voor ServiceProviders en HP Flexible Capacity zijn nu verkrijgbaar.

Meer informatie over de nieuwe producten en solutions voor dienstverleners is verkrijgbaar op www.hp.com/go/go/www.hp.com/go/serviceproviderprogram.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!