Wouter Hoeffnagel - 16 maart 2015

‘Tabletmarkt is komende jaren volop in beweging’

De wereldwijde tabletmarkt is de komende jaren volop in beweging. Leidende spelers in de markt hebben dan ook een aantal turbulente jaren voor de boeg.

Hiervoor waarschuwt Juniper Research. De markt staat onder druk door de komst van meer flexibele spelers op de markt die relatief goedkope tablets ontwikkelen en een breed aanbod aan nieuwe mobiele gadgets die aansluiten op de behoeften van een bredere groep consumenten.

Lenovo is belangrijkste nieuwkomer
Eén van de belangrijkste nieuwkomers op de tabletmarkt die de komende jaren snel zal groeien is Lenovo. Naar verwachting verscheept Lenovo in 2019 30 miljoen extra units per jaar. Vooral de verkoop van de Yoga-tablets van Lenovo spelen hierbij een belangrijke rol.

Android blijft de komende jaren het populairste besturingssysteem voor tablets. Juniper Research verwacht echter dat ook Windows-gebaseerde tablets steeds populairder worden. Windows-apparaten zijn naar verwachting in 2019 goed voor zo’n 10% van de markt.

Hybride apparaten
Hybride apparaten worden vooral populair in kantooromgevingen. Tablets staan op de werkvloer juist onder druk, met name door compatibiliteitsproblemen met randapparatuur.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!