Huawei wil van Den Haag een Smart City maken
16-03-2015 | door: Redactie

Huawei wil van Den Haag een Smart City maken

Huawei en de gemeente Den Haag willen samen van Den Haag een Smart City maken. Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, en Ingrid van Engelshoven, loco-burgemeester van de gemeente Den Haag, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend waarin beide partijen stellen te zullen samenwerken aan een mogelijke aanpak van het Smart City Den Haag concept gebaseerd op innovatieve ICT-oplossingen. De overeenkomst heeft een looptijd van één jaar.

De regio Den Haag is de thuisbasis van een van de kantoren van Huawei in Nederland en ligt dicht bij de Technische Universiteit Delft, een andere partner van Huawei. Dit laat het belang zien van de regio Den Haag voor Huawei als een belangrijke economische motor voor telecom, IT-technologie en cyber security. Het Smart City Den Haag initiatief heeft als doel de lokale economie, de quality of life en de duurzaamheid van Den Haag een extra impuls te geven.

‘Bijdrage leveren aan de regio Den Haag’
Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Netherlands, zegt: "Met Smart City oplossingen is Huawei toegewijd aan het leveren van haar bijdrage aan de regio Den Haag door het verbeteren van de kwaliteit van leven en door de verbetering van milieubescherming, de openbare veiligheid, stedelijke diensten en zakelijke activiteiten."

Ingrid van Engelshoven, loco-burgemeester van de Gemeente Den Haag, zegt: "Samen met Huawei, het lokale bedrijfsleven en kennisinstellingen zullen we pilots en projecten inzetten om innovatie te stimuleren in Den Haag. De kennis en potentie van de ICT-sector in de regio Den Haag voorziet in onze ambitie om innovatieve diensten aan te bieden in het onderwijs, gezondheidszorg, energiemanagement, mobiliteit en openbare ruimtes."

 

Terug naar nieuws overzicht
Security