Redactie - 16 maart 2015

HP consolideert bedrijfsvoering van TNT

HP Enterprise Services gaat de wereldwijde bezorgdienst TNT helpen haar klantenbediening te verbeteren. HP gaat de bedrijfsvoering van TNT consolideren, haar IT-infrastructuur virtualiseren en een aantal functies onderbrengen in de HP Helion Managed Virtual Private Cloud omgeving. Hiervoor hebben de partijen een contact met een loopduur van zes jaar gesloten. Dit meldt de leverancier tijdens de HP Global Partner Conference (GPC) 2015 in Las Vegas.

TNT is één van de grootste bezorgdiensten wereldwijd. Dagelijks levert het bedrijf bijna een miljoen opdrachten af die variëren van documenten en pakketen tot pallets met vracht. Het bedrijf is actief in zowel de EMEA-regio, Azië-Pacific-regio en Amerika. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 6,7 miljard dollar.

Consolideren

HP gaat TNT’s wereldwijde strategie ondersteunen om prestaties te verbeteren en tegelijkertijd kosten terug te dringen door de IT-bezittingen van het bedrijf te consolideren op minder locaties. Om dit mogelijk te maken worden servers gevirtualiseerd en oudere architecturen omgezet naar managed clouddiensten.

TNT gaat gebruik maken van defined datacenternetwerken op basis van HP servers, storage en netwerkinfrastructuur. Daarnaast gaat het bedrijf gebruik maken van beheerder beveiligingsdiensten van HP. TNT gaat hierbij gebruik maken van een Infrastructure as a Service (IaaS)-model.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!