Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2015

Xiaomi gaat smartphones aanbieden op Europese markt

Xiaomi richt zijn pijlen op de Europese markt. Dit heeft CEO Lei Juni bekend gemaakt op de technologiebeurs CeBIT. De stap is opvallend, aangezien het bedrijf begin maart nog verklaarde voorlopig geen smartphones in Europa te willen lanceren.

Bloomberg meldt dat Jun op de CeBIT heeft gezegd dat Xiaomi zich in de juiste positie bevindt om internationale markten op te gaan met zijn smartphones en andere smart home producten. Zowel Duitsland als de rest van Europa zouden op de planning staan.

Eerder uitspraak van Hugo Barra
Begin maart maakte Hugo Barra, vicepresident International bij Xiaomi, nog bekend dat het bedrijf voorlopig geen smartphones in Europa zou lanceren, maar zich uitsluitend zou gaan richten op zijn e-commerce platform en andere producten. Hier komt het bedrijf nu dus op terug.

Naast de stap naar de Europese markt wil Xiaomi ook fors gaan investeren. Het bedrijf zou geld willen steken in honderden bedrijven die zich richten op opkomende technologieën. Xiaomi wil met de investeringen zijn productaanbod verbreden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!