Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2015

Toshiba introduceert 3TB 2,5 inch externe harde schijf

Toshiba Europe introduceert een 2,5 inch externe harde schijf met een capaciteit van 3TB. Het bedrijf is één van de eerste die deze opslagcapaciteit in een 2,5 inch schijf weet te verwerken. De nieuwe modellen beschikken over dezelfde eigenschappen als de eerdere modellen uit de populaire CANVIO-serie, maar bieden extra opslagruimte.

De CANVIO BASICS en CANVIO CONNECT II 2,5 inch mobiele harde schijven hebben een grotere opslagcapaciteit van 3TB gekregen. Van de CANVIO DESK 3,5 inch externe harde schijf verschijnt een 6TB-versie. Op de CANVIO BASICS 3 TB mobiele harde schijf kunnen met één druk op de knop maximaal 856.500 digitale foto's, 789.000 digitale muziekbestanden of 2.460 gedownloade digitale films[2] worden opgeslagen. Deze harde schijf is uitgerust met een interne schoksensor en 'ramp load'-technologie

CANVIO CONNECT II
CANVIO CONNECT II beschikt over dezelfde features als de CANVIO BASICS 3 TB, in combinatie met de mogelijkheid digitale content op uw harde schijf direct vanaf de pc, tablet of smartphone te openen. De schijf wordt geleverd met voorgeïnstalleerde software voor toegang op afstand, back-upsoftware en een NTFS-driver. De harde schijf is verkrijgbaar in diverse kleuren. Klanten krijgen bij de CANVIO CONNECT II 10 GB gratis cloudopslag.

De CANVIO DESK 3,5 inch externe harde schijf beschikt nu over maximaal 6TB opslagruimte. De harde schijf is voorzien van een USB 3.0 aansluiting en is voorzien van voorgeïnstalleerde NTI Backup Now EZ software.

Beschikbaarheid
De CANVIO BASICS en CANVIO CONNECT II mobiele harddrives zijn vanaf april beschikbaar als 3TB-model tegen een adviesprijs van €189,- (3TB BASICS) en €199,- (3TB CONNECT II) inclusief BTW. Vanaf mei is de CANVIO DESK harddrive beschikbaar als 6TB-versie tegen een adviesprijs van €249,- inclusief BTW. Allen zijn compatibel met Microsoft Windows 8.1, 8 en 7, hebben een overdrachtssnelheid van maximaal 5Gb/s en 2 jaar beperkte garantie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!