Witold Kepinski - 17 maart 2015

Opsplitsing HP biedt partners groeikansen

De opsplitsing van HP biedt partners groeikansen, niet alleen met het brede aanbod van producten, maar ook om klanten een scala aan services te bieden op het gebied van cloud, mobility, big data en security. Dit was de boodschap van HP ceo Meg Whitman tijdens de opening van de HP Global Partner Conference (GPC) 2015 waar 2000 partners wereldwijd zijn samengekomen.

Het thema van de conferentie is 'accelerating growth' waarbij de nauwe samenwerking tussen partners en HP centraal staat. Hierbij wil HP zoveel mogelijk indirect verkopen, niet alleen producten, maar totaaloplossingen met meer services. Dat geldt ook na de splitsing waarbij HP wordt opgedeeld in HP Inc (pc's en printers) en HP Enterprise (zakelijke oplossingen).

Transformatie

De conferentie legt meer nadruk op IT-transformatie en hoe partners daarop kunnen inspelen met HP's 'New style of IT' strategie. Groeikansen liggen daarbij met het aanbieden van on-demand infrastructuren voor klanten waarmee ze een hoge performance van hun workloads kunnen bereiken. Ten tweede kunnen partners digitale assets beschermen en optimaliseren met big data en security. Ten derde zijn er groeikansen om van bedrijven een 'data-driven enterprise' te maken, Tot slot kunnen partners productieve workspaces bij organisaties inrichten die steeds meer mobiel zijn aldus Whitman.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!