Wouter Hoeffnagel - 18 maart 2015

Aerohive lanceert iOS-app voor guest- en BYOD-management

Aerohive Networks, leverancier van wifi- en cloudgebaseerde mobiele netwerkoplossingen, lanceert een nieuwe iOS-app voor guest- en BYOD-management. De iOS-app is gericht op netwerken die door bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) moeten voldoen aan hoge capaciteits- en veiligheidseisen. Het bedrijf heeft ook zijn security-services uitgebreid met oplossingen om draadloze netwerken nog beter te beveiligen. Aerohive werkt samen met Impulse voor het leveren van end-to-end netwerk security, protectie en visibility.

Door de toenemende vraag naar mobility en wireless vormt het ethernet niet meer de primaire toegang tot een netwerk. Door deze toename en de groei van de BYOD-trend is het mobiele landschap continu aan verandering onderhevig. Dit maakt het voor veel bedrijven lastig om het hoge niveau van visibility en controle te behouden, en tegelijkertijd de veiligheid van het netwerk te waarborgen. Bovendien blijft de IoT-trend groeien. Devices die gekoppeld zijn aan een netwerk, zoals beveiligingssystemen, gebouwsensoren en thermostaten vragen niet alleen om een snelle netwerkverbinding met grote capaciteit, maar ook om externe connectiviteit.

Private Pre-shared Key
De security-dienstverlening van Aerohive wordt uitgebreid door nieuwe mogelijkheden binnen de ID Manager en door de zogenaamde Private Pre-shared Key (PPSK) functionaliteiten. De ID Manager is voorzien van een bijhorende iOS app die medewerkers de mogelijkheid geeft zelf de toegang te regelen voor gasten en BYOD-apparaten. De geautomatiseerde workflow voorkomt fouten en vermindert het aantal belletjes naar de IT-helpdesk. Tegelijkertijd besteedt deze helpdesk de administratie van Private Pre-shared Keys uit aan werknemers. Aerohive’s PPSK functie biedt het gemak van een pre-shared key (PSK) en combineert dat met 802.1X-verificatie om identitybased toegang af te dwingen.

Terwijl de klassieke PSK het terughalen van verificatiegegevens van een enkele gebruiker niet toestaat (omdat alle gebruikers hetzelfde wachtwoord gebruiken), biedt private PSK een uniek wachtwoord per individu. De administrator kan op deze manier de verificatiegegevens wel terugtrekken. Aerohive’s PPSK ontsluit aanvullende informatie en functionaliteiten voor de IT-manager, inclusief role-based access (zowel een gebruiker als een apparaat), met de mogelijkheid om de toegang tot specifieke applicaties te regelen, VLAN-toekenning, firewall beleid, minimale en maximale toegestane bandbreedte en time-of-day-rights.

Samenwerking Aerohive en Impulse
Aerohive werkt samen met Impulse om de security-functionaliteiten uit te breiden tot network access control (NAC) en om het webfiltering-beleid te handhaven. Door het combineren van de coöperatieve control network infrastructuur van Aerohive en de SafeConnect-oplossingen van Impulse worden de voordelen van beide architecturen benut. David Greene, Chief Marketing Officer bij Aerohive: “Vandaag de dag is elke gebruiker, elk apparaat en iedere applicatie een potentieel gevaar voor een netwerk. IT-afdelingen zijn naarstig op zoek naar de perfecte balans tussen de vraag naar flexibiliteit van de gebruiker en de organisatie en het niveau van security om het netwerk te beveiligen. Ons pakket aan security applicaties en services zijn gemaakt om het netwerk van binnen en buiten te beschermen. Het strategische verbond dat we zijn aangegaan met Impulse, zorgt ervoor dat onze klanten uitgerust zijn met goede authenticatie, gemakkelijke toegang en applicatie visibility. Tevens zorgt het ervoor dat organisaties de mogelijkheid hebben om hun netwerken end-to-end te beveiligen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!