Fortinet optimaliseert FortiPartner Programma
17-03-2015 | door: Witold Kepinski

Fortinet optimaliseert FortiPartner Programma

Fortinet, leverancier van security appliances voor cyberbeveiliging, kondigt verbeteringen aan in het FortiPartner Programma.

Het vernieuwde programma biedt nieuwe certificeringen, en past ook de partnerniveaus aan. Dit heeft als doel om partners te helpen bij het verhogen van hun expertise in de volledige reeks van producten voor netwerkbeveiliging van Fortinet, het uitbreiden van het dienstenaanbod en het ontginnen van nieuwe gebieden in de beveiligingsmarkt, aldus Theo Schutte (foto), country manager Fortinet Nederland: “Door de combinatie van trends in mobiliteit, flexibele infrastructuren en de cloud enerzijds, en de evolutie van geavanceerde cyberaanvallen anderzijds, komt er steeds meer vraag bij organisaties naar hoogpresterende, geïntegreerde beveiligingsoplossingen en naar de ondersteuning van ervaren partners. Met ons vernieuwde partnerprogramma kunnen resellers hun expertise uitbreiden en ons totale portfolio aan oplossingen voor netwerkbeveiliging beter aanpassen aan de eisen van deze klanten en uiteindelijk de waarde te verhogen.”

Het nieuwe FortiPartner Programma biedt onder meer de volgende elementen:

Het Network Security Expert Certification (NSE)-programma
Het nieuwe certificeringprogramma kent acht niveaus en heeft tot doel partners verregaande expertise te geven in het volledige aanbod van geïntegreerde oplossingen van Fortinet. Het biedt een breed aanbod van praktische trainingen die technische professionals in hun eigen tempo volgen onder leiding van een trainer.

Het programma breidt de kennis en expertise van partners uit rond de steeds complexere concepten voor netwerkbeveiliging in de huidige bedrijfsomgevingen. Partners kunnen sneller aan de slag om hun verkoop te stimuleren, nieuwe diensten te introduceren en geavanceerde vaardigheden en ervaring aan te passen aan het evoluerende cyberbeveiligingslandschap.

Het NSE-programma biedt nieuw materiaal dat nog geen deel uitmaakte van de FCNSA- en FCNSP-certificeringen. Het zal te zijner tijd de bestaande certificeringen vervangen. Alle online trainingen zijn gratis voor bestaande partners in het verkoopkanaal.

De certificering geeft partners ook exclusieve toegang tot onder meer verbeterde escalatieprocedures, uitnodigingen voor NSE-evenementen en de erkenning van deelname aan een elitegroep van beveiligingsspecialisten.

Partnerniveaus wereldwijd gelijk
Fortinet heeft de partnerniveaus opnieuw beschreven zodat partners een status kunnen halen die overal wereld erkend wordt. Het programma helpt bij het vaststellen van de dienstbaarheid en specialismen van een reseller, is aanpasbaar aan de bedrijfsdoelstelling en geeft de partner het juiste niveau van ondersteuning, ontwikkeling en kansen in onontgonnen markten. De niveaus zijn:
• Platinum partners – bewezen experts die aangetoond hebben dat zij continu hoge omzetten realiseren en de volledige reeks beveiligingsoplossingen van Fortinet kunnen leveren, met de hoogste graad van klanttevredenheid en -service.
• Gold partners – aantoonbaar succesvol in de verkoop van de volledige reeks oplossingen van Fortinet in een groot aantal projecten, erkend voor klantenservice en ondersteuning en toegewijd aan de ontwikkeling van nieuwe kansen voor Fortinet bij hun doelgroepen.
• Silver partners – leveren superieure beveiligingsoplossingen aan kleine en middelgrote klanten en beschikken over een praktische kennis van de multi-threat beveiligingsoplossingen van Fortinet voor dit marktsegment.
• Authorized partner – het laagste partnerniveau, dat vereist is om deel uit te maken van het verkoopkanaal van Fortinet.

Naast de NSE-certificering en de nieuwe partnerniveaus heeft Fortinet ook geïnvesteerd in een uitbreiding van de marketingondersteuning voor alle international verkoopkanalen, inclusief lokale en meertalige telemarketingteams die gekwalificeerde leads genereren waarmee partners hun verkoopbereik vergroten en winstgevendheid verhogen.

“De bijdrage van ons verkoopkanaal aan onze groei staat voorop,” aldus Schutte. “Daarom zullen wij er alles aan doen om de strategie voor ons partnerprogramma continu te verbeteren zodat we de kansen voor al onze resellers en distributeurs zo goed mogelijk bevorderen."

Bezoek voor meer informatie over het FortiPartner Programma van Fortinet: http://www.fortinet.com/partners/index.html

Het nieuwe certificeringprogramma is per direct beschikbaar. Bezoek voor meer informatie: http://www.fortinet.com/training/nse.html

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security