Redactie - 18 maart 2015

Huawei en SAP betreden samen Internet of Things-markt

Het Chinese Huawei stort zich samen met de Duitse erp-specialist SAP op de Internet of Things-markt. De gezamenlijke activiteiten worden zowel in Duitsland (Walldorf) als in China (Shenzhen) opgezet.

Beide bedrijven laten weten dat ze samen in onderzoek en ontwikkeling gaan investeren rond het internet der dingen. Huawei tekent daarbij voor de ict-infrastructuur en de netwerkoplossingen, en SAP zal de software ter beschikking stellen (denk aan het HANA Cloud Platform en aan analytics-toepassingen).

Focus op specifieke industriële sectoren
In eerste instantie zal het duo focussen op specifieke industriële sectoren, zoals de energiesector (o.a. smart metering), de transportbranche en het bankwezen. "We willen samen met SAP IoT-oplossingen ontwikkelen waarmee multinationals snel en eenvoudig nieuwe technologieën kunnen uitrollen", aldus CMO William Xu van Huawei in een schriftelijke toelichting.

De twee bedrijven werken al een tijdje samen op andere gebieden (contact centers, big data en 'bring your own device'-oplossingen), en willen met andere woorden hun gezamenlijke portfolio voor geïntegreerde oplossingen nog flink uitbreiden.

Nieuwe R&D-faciliteiten
Huawei kondigt ook aan dat het nieuwe R&D-faciliteiten zal inrichten om tegemoet te komen aan de vraag naar IoT-oplossingen.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!