Huawei en Gemeente Tilburg tekenen Smart City overeenkomst
18-03-2015 | door: Redactie

Huawei en Gemeente Tilburg tekenen Smart City overeenkomst

ICT-dienstverlener Huawei en de gemeente Tilburg hebben op de ICT-beurs CeBIT een MoU ondertekend met de intentie om gezamenlijk het Smart City concept voor de stad Tilburg verder te ontwikkelen. Huawei en de gemeente Tilburg gaan gezamenlijk de mogelijkheden verkennen om - aansluitend bij de economische ambities - een impuls te geven aan de stedelijke economie en het modern industrieel en logistiek cluster. Huawei investeert met ondermeer kennis en expertise door deze te verbinden aan mogelijke pilots in de stad.

De gemeente Tilburg heeft in haar beleid een belangrijke rol weggelegd voor innovatie. De stad kijkt onder andere wat social media kan betekenen voor de manier waarop de stad als gemeenschap functioneert. Smartphones, gps-navigatie, sensors en sociale netwerken veranderen het alledaagse leven in de stad. De gemeente ziet dat ICT technologie de stad slimmer kan maken en daarmee haar 210.000 inwoners kan ontzorgen. 

Huawei heeft Smart City oplossingen aan meer dan 60 steden geleverd in meer dan 20 landen en regio's. Deze week sloot het bedrijf ook een Smart City-deal met de gemeente Den Haag.

Terug naar nieuws overzicht
Security