Red Hat maakt enterprise mobility-visie bekend na overname FeedHenry
18-03-2015 | door: Witold Kepinski

Red Hat maakt enterprise mobility-visie bekend na overname FeedHenry

Red Hat, speler in opensourcesoftware, wil organisaties helpen succesvol te zijn in de huidige economie waarbij mobiele toepassingen een steeds belangrijkere rol innemen. Klanten kunnen dan volgens Red hat profiteren van de ervaring van Red Hat, waaronder de mogelijkheden voor mobiele toepassingen uit de recente acquisitie van mobile enterprise application platform provider FeedHenry om de uitdagingen die mobiele toepassingen met zich meebrengen te overbruggen.

Red Hat zegt een enterprise mobility-visie op vier gebieden te bieden: platformarchitectuur, ontwikkelaarservaring, technologie-integratie en samenwerking in tweesporige IT-omgevingen.

Platformarchitectuur: De publieke cloud of private Platform-as-a-Service (PaaS)-gebaseerde architectuur van het Red Hat mobile platform faciliteert agile ontwikkeling en DevOps-processen, waarbij gebruik wordt gemaakt van RESTful-api's en microservices. Dit versnelt de time-to-deployment en helpt de TCO (Total Cost of Ownership) te verlagen.

Ontwikkelaarservaring: Met een ontwikkelaar-centrische aanpak - die moderne toolchains en samenwerking omarmt en continue ontwikkeling en integratie biedt - kunnen organisaties hun bestaande IT-skillsets inzetten voor nieuwe mobiele initiatieven.

Technologie-integratie: Vereenvoudigde integratie van het platform met andere enterprise middleware-componenten, gebaseerd op een standaard REST api-architectuur, vangt en slaat nieuwe data op die wordt gegenereerd door connected devices, wat helpt bij het ontsluiten van de waarde in bestaande databases.

Samenwerking in een tweesporige IT-omgeving: Het adopteren van een tweesporige IT-aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van mobile als een catalysator om een “fast IT” organisatie te bouwen, helpt bij het vinden van de balans tussen agility en stabiliteit en bevordert de samenwerking.

Met FeedHenry zegt Red Hat de activiteiten in de enterprise mobile markt te vergroten met onder andere de:

Release van platform-verbeteringen voor mobile Application Lifecycle Management (ALM) en samenwerking.

Integratie van het platform in Red Hat’s geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE), JBoss Developer Studio.

Uitrol van FeedHenry-technologie als een mobiele dienst in OpenShift. Dit maakt deel uit van Red Hat’s xPaaS-strategie voor cloud-gebaseerde applicatieontwikkeling.

Erkenning van het FeedHenry-platform als de beste Mobile Backend-as-a-Service (MBaaS) in een sectoranalyse van GigaOM Research.

Daarnaast blijkt dat klanten in verschillende branches, van de maakindustrie en transport tot HRM de mobiele technologie van Red Hat gebruiken om kritische bedrijfssystemen te ontsluiten naar mobiele apparaten, aldus de leverancier. Red Hat is van plan om gebruiksscenario's voor het FeedHenry-platform uit te breiden met nieuwe integraties met het bestaande Red Hat middleware productportfolio. Organisaties hebben hierdoor een grotere keuzevrijheid, doordat zij hun mogelijkheden kunnen uitbreiden naar hybride omgevingen.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software