Bechtle tekent Zuid-Afrikaanse Datacentrix op in Global IT Alliance
19-03-2015 | door: Witold Kepinski

Bechtle tekent Zuid-Afrikaanse Datacentrix op in Global IT Alliance

Bechtle AG heeft een vijfde partner aan haar Global It Alliance toegevoegd door een samenwerking aan te gaan met Datacentrix, gevestigd te Midrand in Zuid-Afrika.

Datacentrix Holdings Limited beheert een regiobreed service-netwerk en beschikt over kantoren in Kaapstad, Durban, Port Elizabeth en East London. De onderneming heeft zo'n 1100 werknemers in dienst en genereerde in 2014 een totaalomzet van € 173 miljoen (2,3 miljard Zuid-Afrikaanse Rand). In de laatste zeventien jaar heeft Datacentrix in de rol van IT systems integrator IT-infrastructuren, oplossingen, en managed services geïmplementeerd bij klanten in het publieke en zakelijke domein. Strategische partners van het bedrijf zijn onder andere HP, Cisco, IBM, Lenovo, Opentext, Riverbed en Symantec.

Met bijna twee decennia ervaring is Datacentrix een van Zuid-Afrika grootste IT service providers. Het bedrijf heeft zich de afgelopen vijf jaar op succesvolle wijze weten te ontwikkelen van een leverancier van IT-infrastructuren tot solution specialist en system integrator. Datacentrix beschikt over een breed netwerk aan service units, een centrale logistieke hub en vijf verkoopkantoren. Het bedrijf is sinds 1998 genoteerd aan de JSE.

Uitbreiding naar vijf continenten
Bechtle is sinds 2014 bezig om haar internationale partnernetwerk uit te brengen naar landen waar de onderneming geen eigen kantoren heeft. De samenwerking met PC Connection (VS) in het eerste kwartaal van 2014 markeerde de start van Bechtle's internationale alliantie. In het tweede kwartaal van dat jaar sloot Bechtle een samenwerkingsverband met het Scandinavische Atea, gevolgd door een alliantie met Lexel (Nieuw-Zeeland en Australië) in het vierde kwartaal en JBS (Japan) in januari 2015. Het Global IT Alliance (GITA) werd opgericht om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag aan uitgebreide en internationale service met dezelfde hoge kwaliteit als in Europa.   

"In slechts een jaar heeft onze GITA-strategie absoluut haar vruchten afgeworpen. Onze hoge standaarden op het gebied van kwaliteit en service levels zijn nog steeds leidend in onze beslissing om andere bedrijven toe te voegen aan ons netwerk. We zijn er trots op dat we het voor elkaar hebben gekregen om partners afkomstig van vijf verschillende continenten samen te brengen onder een dak. In de komende maanden verwachten we nog een of twee partners aan het netwerk toe te voegen," zegt Jürgen Schäfer, Bechtle AG executive verantwoordelijk voor de IT e-commerce van het bedrijf.

GITA's primaire doel is om internationale bedrijven te helpen met de zoektocht naar een geschikte IT-leverancier om zo overal dezelfde service te kunnen bieden. "Voordat we een nieuwe partner aan ons netwerk toevoegen gaan we eerst een uitgebreid gesprek met hen aan en voeren we een aantal pilot projecten uit. Op deze manier leren we veel over de mate van service die de potentiele partner kan bieden," zegt James Napp, managing director van Bechtle direct UK en verantwoordelijk voor GITA. Bechtle is voornemens haar netwerk in de toekomst uit te breiden door middel van het opzetten van nieuwe dochterondernemingen en internationale samenwerkingen met externe partners. 

Bechtle is in Nederland actief met Bechtle direct, Comsoft direct, ARP en Buyitdirect.com.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware