Daalder biedt gratis betalings app voor Android en iOS
19-03-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Daalder biedt gratis betalings app voor Android en iOS

De Nederlandse start-up Daalder lanceert samen met voormalig topman van de Deutsche Bank, Thomas de With, de Daalder-app: een e-wallet die losstaat van een specifieke bank, telecomprovider of grote betalingsdienst. Door deze eerste onafhankelijke betaalapplicatie van Nederland is mobiel betalen aan de kassa nu met iedere smartphone mogelijk. Daalder wil met de app die nu al te gebruiken is in diverse winkels, de strijd aangaan met de grootbanken, Apple en Google.

Met de Daalder-app kunnen consumenten - ongeacht bank of type smartphone- gemakkelijk betalen in winkels. Gebruikers zetten eerst geld op hun e-wallet, voorlopig alleen via iDeal, en kunnen daarna betalen met hun smartphone. In de toekomst wordt Daalder ook gekoppeld aan bankrekeningen.

Daarnaast kan via de app kosteloos geld naar familie of vrienden verstuurd worden. Doordat Daalder de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders overbodig maakt en volledig webbased is, ontlopen winkeliers bovendien onnodige kosten en hebben ze geen kostbare hardware - zoals speciale pinkastjes - nodig.

De Daalder-app is gelanceerd na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie winkels en horeca-gelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app is gratis en draait op zowel Android als IOS.

Samsung

Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo betalen in de VS consumenten al in veel winkels met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan in de toekomst te willen betalen met hun smartphone. In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal met mobiel betalen. Maar de Rabobank e-wallet is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3.

Uitdaging


Dat het juist een start-up die niet is gelieerd aan een bank, miljardenbedrijf of betaalgigant als eerste is gelukt een werkend betaalsysteem te lanceren die voor iedereen beschikbaar is, vervult Thomas de With voormalig topman van de Deutsche Bank en Advisory Board Member van Daalder, met trots. “Een goedgekeurde betaalapp met zoveel veiligheidseisen op de Nederlandse markt brengen, is sowieso een Hercules-uitdaging. Veel grote bedrijven, waaronder ING en ABN AMRO, hebben het geprobeerd of zijn er nog mee bezig, ons is het gelukt. En dat voelt nu al als een jongensboek.”

Daalder wil het betaalsysteem nu eerst verder in Amsterdam en daarna nationaal uitrollen. Uiteindelijk wil Daalder de grootste onafhankelijke partij in Nederland op het gebied van mobiel betalen worden en blijven. CEO van Daalder, Renz Millenaar: “Het is belangrijk dat er onafhankelijke partijen zijn; het geeft mensen nu en in de toekomst, als mobiel betalen een nog grotere vlucht neemt, een keuze. Want banken zullen hun  product gaan koppelen aan hun rekeninghouders en telefoonleveranciers aan hun telefoon. Bij ons kan iedereen-ongeacht bankrekening of type smartphone- terecht.”

De Daalder-app is te downloaden via Google Play Store en Apple AppStore.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility