Witold Kepinski - 20 maart 2015

MCX scoort Oracle-deals bij DAB VLOOT, Gemeente Rotterdam en Shared Service Center PeopleSoft

MCX, kenniscentrum voor technisch beheer van Oracle applicaties en databases, heeft in een periode van drie maanden drie aanbestedingen gewonnen. Tevens maakt MCX nog kans op de gunning van een vierde aanbesteding. De organisatie heeft het Belgische DAB VLOOT, de gemeente Rotterdam en het Shared Service Center PeopleSoft (SSC PS) aan haar klantenbestand toegevoegd. Dit meldt Jean-François Bloem, commercieel manager bij MCX.

Shared Service Center PeopleSoft

De komende vier jaar neemt MCX het technisch beheer en de hosting van de onderwijsinformatiesystemen (SIS) van vier ROC’s voor haar rekening. De Oracle Campus Solutions is centraal ondergebracht in het Shared Service Center PeopleSoft, waarin zowel het studenteninschrijfsysteem als het studentenvolgsysteem van zo'n 53.000 studenten ondergebracht is. Het contract kan met twee keer twee jaar worden verlengd.

AB VLOOT is een Belgische rederij, gespecialiseerd in overheidsvaartuigen en maakt via het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust deel uit van de Vlaamse overheid. MCX werkte al eerder voor DAB VLOOT en heeft nu opnieuw de aanbesteding gewonnen. MCX neemt de hosting en het beheer van de Oracle E-business Suite voor de komende vier jaar op zich.

Gemeente Rotterdam

Ook de gemeente Rotterdam heeft het contract verlengd met twee jaar. Nieuw is echter dat MCX nu ook het technisch beheer van Gemeentebelastingen Rotterdam op zich neemt. MCX voert het technisch beheer uit van de Oracle E-business Suite, Oracle Datawarehouses, SOA Suite en het aanverwante maatwerk uit over twee datacenters. Het contract kan mogelijk worden verlengd met twee keer één jaar. MCX is met name trots, omdat de gemeente Rotterdam in haar bestek heeft opgenomen op zoek te zijn naar ‘De beste dienstverlener voor Hosting en Beheer Oracle bedrijfssystemen van Rotterdam’.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!