Witold Kepinski - 21 maart 2015

HTC stelt Cher Wang aan als CEO

HTC’s Raad van Bestuur benoemt Cher Wang, huidig bestuursvoorzitter en mede-oprichter van HTC, met directe ingang als CEO van het smartphonebedrijf dat bezig is aan een herstel. Peter Chou zal als hoofd van het HTC Future Development Lab de leiding over productinnovatie krijgen.

In de afgelopen twee jaar is Cher Wang steeds meer betrokken geweest bij verschillende aspecten van het bedrijf, zodat Peter Chou zich meer kon richten op productontwikkeling. Met zijn expertise heeft Chou in deze rol design van wereldklasse en cutting-edge technologie geleverd. Volgens HTC’s Raad van Bestuur is het moment nu gekomen deze ontwikkelingen verder vorm te geven en de benodigde organisatorische veranderingen door te voeren, waarmee HTC de volgende fase van zijn ontwikkeling in kan gaan.

Cher Wang heeft een lange staat van dienst in de elektronica-industrie. Dankzij haar strategische inzicht in technologische trends en ondernemerschap heeft Wang een aantal IT-gerelateerde bedrijven opgericht.

In 1997 was ze één van de mede-oprichters van HTC. Wang werd vorig jaar door CNBC genoemd als één van de 25 mensen die de meeste invloed heeft op het bedrijfsleven en financiën sinds 1989. In 2011 werd ze door Forbes uitgeroepen tot 'de machtigste vrouw in wireless'. Sinds 2012 is ze jaarlijks terug te vinden in Fortune’s lijst van 'machtigste vrouwen'. Ook werd ze door CCTV in China uitgeroepen tot 'persoon van het jaar'. Cher Wang is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!