Witold Kepinski - 24 maart 2015

Erik Fledderus nieuwe algemeen directeur SURF

Erik Fledderus treedt op 20 mei 2015 aan als algemeen directeur van de coöperatie SURF. Hij zal als voorzitter van de directieraad sturing geven aan de vernieuwde SURF-organisatie, samen met de directeuren van de werkmaatschappijen Jan Bakker (SURFmarket), Erwin Bleumink (SURFnet) en Anwar Osseyran (SURFsara).

Erik Fledderus neemt de functie over van Kees Neggers die de organisatie het afgelopen jaar door de herstructurering heeft geleid. Fledderus gaat zich richten op de uitvoering van het SURF Meerjarenplan 2015 - 2018 en draagt zorg voor de ontwikkeling, realisatie en evaluatie van het beleid en de strategie van SURF als geheel.

Tot 1 september 2014 werkte Erik Fledderus als algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO, en sindsdien als principal scientist ICT. Tevens is hij als hoogleraar Wireless Communication werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft meer dan twintig jaar technisch inhoudelijke en bestuurservaring in verschillende functies bij organisaties als Universiteit Twente, KPN Research, TNO, het Kennisplatform EMV, CLICKNL, het Joint Institute for Innovation Policy (JIIP) en de Europese Commissie.

Sinds januari 2015 heeft SURF een nieuwe structuur waarbij de directieraad de dagelijkse leiding in handen heeft onder toezicht van de Raad van Commissarissen. In de ledenraad zijn universiteiten, hogescholen, universitair medische centra, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen vertegenwoordigd. De herstructurering in 2014 had als doel beter in te kunnen spelen op behoeften van eindgebruikers, het veranderde speelveld en de gewijzigde financieringsstromen met behoud van de internationale voorloperspositie, zo meldt SURF.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!