Witold Kepinski - 25 maart 2015

Red Hat Ceph Storage en Red Hat Gluster Storage zijn nu beschikbaar

Red Hat, speler op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Ceph Storage en Red Hat Gluster Storage. Deze oplossingen waren voorheen bekend als respectievelijk Inktank Ceph Enterprise en Red Hat Storage Server en vormen nu het open software-defined storage portfolio van Red Hat. De oplossingen helpen enterprises hun data storage workloads te beheren met behulp van open source software en standaard hardware.

Deze annoncering is een stap in het streven van Red Hat om enterprises te voorzien van open software-defined storage. Het startte met de overname van Gluster in oktober 2011 en zette voort met de overname van Inktank Inc., leverancier van Ceph, in mei 2014. Het door Inktank ontwikkelde product heeft Red Hat’s kwalitatieve engineeringsprocessen doorlopen en is nu een volledig ondersteunde Red Hat-oplossing, die is omgedoopt tot Red Hat Ceph Storage.

Zowel Red Hat Gluster Storage als Red Hat Ceph Storage zijn open source, scale-out software-defined storage oplossingen die draaien op commodity hardware en hebben duurzame, programmeerbare architecturen. Tevens zijn ze allebei zeer geschikt voor verschillende sets van bedrijfsworkloads en bieden enterprises aantrekkelijke voordelen. Red Hat Storage portfolio is gevalideerd om te werken met hardware- en software-oplossingen van partners en biedt enterprises het vertrouwen dat hun workloads geoptimaliseerd zijn voor open, software-defined storage.

Red Hat Gluster Storage is uitermate geschikt voor enterprise virtualisatie, analytics en enterprise sync, en het delen van workloads. Red Hat Ceph Storage is op zijn beurt uitermate geschikt voor cloud-infrastructuur workloads, zoals OpenStack, aldus Red Hat.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!