Witold Kepinski - 27 maart 2015

Tech Data en Greenclouds bieden resellers 100% NL cloud diensten

Tech Data’s TDCloud en Greenclouds gaan samen resellers voorzien van cloud oplossingen op basis van een HP cloud-infrastructuur. Data van klanten blijft altijd in het Greenclouds datatcenter in Nederland, dus niet in buitenlandse datacenters. De twee partijen ondertekenden tijdens het Tech Data Partner event 2015 in Nieuwegein een cloud-contract.

Gert Schoonderwoert, Solutions & Innovations Manager bij Tech Data Azlan verwacht veel van het nieuwe cloud-contract tussen Tech Data’s TDCloud platform en het Greenclouds cloud-concept, waarbij de capaciteit van datacenters wordt geaggregeerd en gedistribueerd. “TDCloud had al koppelingen met Azure en IBM SoftLayer, maar nu bieden we een lokale cloud cloud. We kunnen aan resellers een ‘100 procent NL’ cloud aanbieden, waarbij opgeslagen dat informatie altijd veilig is opgeslagen binnen Nederland. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het HP cloudplatform dat bestaat uit servers, storage netwerkapparatuur, security software, informatie beheer en services. Dat doet Greenclouds in samenwerking met het HP Cloud Agile partnerprogramma.”

Veeam VCloud Connect

Michel Korpershoek, CTO en eigenaar van Greenclouds vervolgt: “Resellers kunnen met Greenclouds en Tech Data zich differentiëren met verschillende clouddiensten. We bieden een platform met producten en het solutions portfolio van Tech Data. Daarmee kunnen resellers cloud diensten bouwen die zeer schaalbaar zijn, zoals Infrastructure as a Service, workspaces, continuity services, app orchestrator en Veeam Cloud Connect, een multitendant cloud repository. Veeam Cloud Connect maakt het klanten makkelijk om hun back-upinfrastructuur naar de cloud uit te breiden.”

Tech Data directeur Henk Snijders verwacht veel van de samenwerking. “Het is het niet eenvoudig om een cloud-samenwerking concreet te maken. Tech Data doet dat wel, omdat het team van Tech Data goede specialisten heeft die nauw samenwerken met GreenClouds met full commitment en een duidelijke strategie.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!