Witold Kepinski - 28 maart 2015

HP koestert telecom-specialisatie

HP zegt telecom- en service providers te helpen hun infrastructuur te vernieuwen, zodat ze meer winstgevende datadiensten kunnen uitrollen. HP biedt hiervoor een portfolio van telco servers, HP Helion Cloud en het OpenNFV platform.

Volgens Andrea Monaci, Marketing Director Cloud, HP EMEA, heeft telecom technologie andere eisen dan IT. Daarom heeft HP zijn IT-portfolio speciaal geoptimaliseerd voor de telecombranche. “Alle HP technologie is gecertificeerd voor telecominfrastructuren, zoals voor hoge temperaturen. Die strategie slaat aan, want we voorzien steeds meer telecomaanbieders met onze technologie, zoals Verizon en Telefonica. We vervangen laatste jaren oudere infrastructuren zoals SUN en Solaris omgevingen met nieuwe HP technologie, waaronder de nieuwste control plane, network function virtualization (nfv) en applicaties. We bieden een ‘in-house telecom integratie aanbod’ voor carriers, service providers en mobiele aanbieders. Dat zijn partijen die nieuwe technologie willen aanschaffen. Ze kiezen steeds vaker voor HP technologie, omdat die oplossingen zijn samengesmolten met businessmodellen van operators.”

Hosting business

HP helpt de telecom providers om hun businesssmodellen te veranderen met nieuwe service level agreements (sla) als ze OpenNFV omhelzen, aldus Monaci. “Nu maken we ze gereed voor de volgende stap in de cloud, met onder andere Helion Cloud en OpenStack. We bieden overigens niet alleen maar HP-technologie, maar werken ook samen met andere leveranciers zoals, Nokia, Ericsson en Alcatel-Lucent die een MPLS-aanbod heeft met HP servers. Dat is interessant voor carriers die in hosting business zitten.”

Helion Cloud

Monaci vervolgt. “We zien interesse in Helion Cloud die providers kunnen gebruikt voor private, public en hybride cloud. De Spaanse telecomleverancier Telefonica koos onlangs voor het HP OpenNFV Platform. Dit platform is de basis voor het Telefonica Virtualization Infrastructure (project UNICA). Telefonica maakt gebruik van het HP OpenNFV platform stack, waaronder server, software, orkestratie en netwerk technologie, HP Helion OpenStack cloud technologie, services en expertise. Het UNICA project van Telefonica gebruikt van network functions virtualization (nfv), software defined networking (sdn) en cloud technologie. Dit wordt allemaal beheerd met gecentraliseerd management en orchestration (MANO) technologie.”

HP helpt providers verder in het reduceren van operationele kosten, zoals beheer en onderhoud van legacy systemen vervolgt Monaci. “Het gaat om het capex-opex verhaal. HP helpt met kosten reduceren en tegelijkertijd zorgt het voor additionele omzet doordat telecomaanbieders services kunnen opzetten, zoals TV on-demand op een moderne IT-infrastructuur. Dat doen we samen met ecoystemen van partners, zoals isv’s.”

Cloud 28+ network met channel partners

Om telco’s en operators sneller te laten transformeren heeft HP het non-profit initiatief Cloud 28+ opgericht. Hierbij ontwikkelen HP en zijn partners samen een service level agreement (sla) standaard voor cloud computing en business services, aldus Monaci: “Cloud 28 + en het Helion Network helpt organisaties bij hun IT-transformatie. We werken nauw samen met systeem integrators, isv’s, service providers rond een unified cloud technologie in 28 Europese landen: samen service level agreement aanbieden en ontwikkelen. We helpen daarbij datacenters met het opzetten van een federatie van services. Ook helpen we bij de ontwikkeling van een European Cloud service catalogue voor alle datacenters in de 28 Europese landen. Bedrijven, ISVs en service providers die gebruik maken van het HP Helion Network kunnen deelnemen aan het Cloud28+.”

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!