Witold Kepinski - 29 maart 2015

Dell kijkt terug op goed boekjaar 2014

Dell kijkt terug op een goed boekjaar 2014. Het bedrijf geeft geen exacte omzet- en winstcijfers, maar meldt wel dat er meer hardware en software via channel partners die deelnemen aan het PartnerDirect programma werden verkocht. Dit zegt Dell channelbaas Cheryl Cook (foto). “De omzet in het vierde kwartaal groeide met dubbele groeicijfers, zowel bij de client als de enterprise business.”

De groei naar meer Dell oplossingen en diensten wordt veroorzaakt door de IT-transformatie bij klanten zegt Cook: “Organisaties worden uitgedaagd om hun IT-infrastructuur meer flexibel te maken, met virtualisatie, cloud en migratie. Dat biedt ook kansen voor channel partners die nu voor Dell wereldwijd 40 procent van de omzet doen.“

De partnerbusiness nam toe omdat steeds meer partners Dell trainingen en het enablement programma volgen. bijvoorbeeld in software. Wereldwijd zijn er nu meer dan 4300 Certified Partners die steeds meer nieuwe klanten voor Dell opleveren. Partners kunnen in Nederland terecht bij distributeurs Copaco, Dupaco (software) en Tech Data. Dell geeft verder meer support op het gebied van demo-apparatuur en financiële services.

Hyper-converged

Volgens Cook was er sprake van een momentum rond alle Dell enterprise oplossingen. “We verkochten meer storage. Zo is de nieuwe gecombineerde Dell XC730xd server en Nutanix software hyper-converged infrastructure appliance goed ontvangen. We werken ook goed samen met Nexenta in een gezamenlijk software-defined storage aanbod. De nieuwe Dell SC4020 mid-range array met all flash is met 25.000 dollar scherp en aantrekkelijk geprijsd.”

13G servers

Ook de servers business deed het afgelopen jaar heel goed, aldus Cook. “We pakten meer marktaandeel. Het nieuwe Dell 13G server platform wordt goed in de markt ontvangen. We zijn op het gebied van servers marktleider in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië, maar nog niet in Europa. Dat kan toenemen door meer servers te verkopen als klanten dit jaar migreren van Windows 2003 server naar Windows 2013. Partners kunnen daarbij nieuwe Dell software en Dell 13G Servers verkopen.”

De netwerk-business groeide ook sterk, zegt Cook. “We zagen meer vraag naar onze 40GB en open networking switches. Er was sprake van een sterke groei met dubbele groeicijfers.”

Software

De software business groeide ook stevig door zegt Cook: “Steeds meer Dell infrastructuur partners’ verkopen nu ook Dell security, data protection en informatie management software. We bieden meer functierijke oplossingen met software die kan worden gekoppeld aan netwerk, server of storage. Het afgelopen jaar was er 25 procent groei van het aantal partners die zich certificeerden in softwareoplossingen, en groei in omzet.”

ProSupport Plus

Tot slot doet Dell het goed met zijn pc-divisie zegt Cook. “We merken een sterke vraag naar onze pc’s en tablets met security en beheersoftware. Dell biedt ProSupport Plus nu ook aan voor pc’s en tablets. De SupportAssist-technologie biedt proactieve en preventieve automatische ondersteuning te bieden voor systemen van eindgebruikers. ProSupport Plus is per direct als abonnement per systeem beschikbaar voor de productreeksen Latitude, OptiPlex, Precision, Vostro, XPS, Venue en Chromebook.”

Door: Witold Kepinski

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!