Witold Kepinski - 02 april 2015

Richard Groenendijk General Manager AEB Nederland

AEB, leverancier van supply chain management solutions, opent vestiging in Rotterdam en benoemt Richard Groenendijk (39) tot General Manager AEB Nederland. Met de oprichting van AEB Nederland B.V. hoopt de leverancier van logistieke en douanesoftware zijn positie in de Benelux uit te breiden.

AEB koos Richard Groenendijk als General Manager vanwege zijn jarenlange ervaring, en expertise op logistiek en douanegebied. Groenendijk groeide op in Rotterdam en werkte al vanaf zijn 15e in de haven. De afgelopen 25 jaar vervulde hij functies als douane-agent, logistiek manager en hoofd douane EMEA. Daarnaast heeft Groenendijk ruime ervaring in multimodaal transport, op- en overslag en wegtransport. Zijn laatste functie was die van Business Manager bij softwareleverancier KSD Software.

Nieuw douanesysteem

"Nederlandse exporteurs staan aan de vooravond van een grote verandering. In september 2015 lanceert de Nederlandse overheid het AGS Export douanesysteem. Voor AEB liggen daar kansen om met aansluitende systemen marktaandeel te winnen", meent Groenendijk.

Het modulaire aanbod van AEB’s Supply Chain en Global Trade oplossingen, dat naadloos te koppelen is met bijvoorbeeld SAP, vult bovendien een leemte in de Nederlandse logistieke softwaremarkt.
AEB Managing Director Markus Meissner: "Wij zijn zeer verheugd met deze benoeming. Richard Groenendijk is een ervaren manager, die de softwaremarkt in de Benelux goed kent. Hij heeft de juiste kennis en ervaring op het gebied van supply chain producten, logistiek, transport, offshore en douanerechten en kan ons aanbod verder uitbouwen in de Benelux.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!