Witold Kepinski - 02 april 2015

Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1) is beschikbaar voor bedrijfsleven

Kaspersky Lab kondigt de release aan van Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1), zijn vlaggenschip voor het bedrijfsleven.

Behalve dat het pakket beveiliging biedt, is de nieuwe editie van het platform gemakkelijker te implementeren en te beheren. Ook biedt het nu meer geavanceerde mogelijkheden voor het beheer van alle op het bedrijfsnetwerk aangesloten apparaten, met minimale impact op de prestaties, zo beweert de Russische security specialist.

Kaspersky Endpoint Security for Business biedt volgens de leverancier het gemak van gecentraliseerde implementatie, beheer en controle van alle met het bedrijfsnetwerk verbonden apparaten en combineert dit met betrouwbare bescherming tegen cyberdreigingen. Met verbeterde functies zoals Mobile Device Management, Systeembeheer en Data Encryptie kunnen IT-beheerders gemakkelijk het bedrijfsnetwerk zien, controleren en beschermen doorkwetsbaarheden te detecteren, te inventariseren en het beveiligingsbeleid te installeren en op te leggen, ter voorkoming van gegevensverlies en diefstal.

Kaspersky Endpoint Security for Windows
Samen met Kaspersky Labs geavanceerde encryptie-oplossing biedt de twee-factoren authenticatie met behulp van smartcards en tokens extra bescherming tegen onbevoegde toegang. De met 30% afgenomen omvang van Kaspersky Endpoint Security for Windows SP1's distributiepakket en de integratie van de encryptietechnologie heeft het mogelijk gemaakt om het netwerkverkeer aanzienlijk te verminderen tijdens de implementatie, en versnelt de installatie- en beheerprocessen, aldus Kaspersky.

Kaspersky Security for Mobile
Kaspersky Mobile Device Management maakt het nu mogelijk om een scala aan beveiligingsmaatregelen voor apparaten die draaien onder het Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 en Apple MDM mobiele platformen aan te passen en toe te passen via een enkele gebruikersinterface.

Om snel zorg te kunnen dragen voor het beheer van binnen de bedrijfsomgeving ingebrachte persoonlijke apparaten, wordt een deel van de beheerdiensten, waaronder downloaden en activeren van de beveiligingstoepassing en wissen op afstand, gedelegeerd aan werknemers zelf. Dit maakt het eenvoudiger om alle apparaten binnen het bedrijfsnetwerk te controleren en te beschermen, met minder impact op de IT-afdeling. De persoonlijke inloggegevens en wachtwoorden voor toegang tot het Self Service Portal biedt gebruikers de mogelijkheid om hun apparaat via slechts enkele klikken te registeren op het bedrijfsnetwerk. De benodigde sleutels en certificaten worden automatisch verspreid via het portal. Als het apparaat wordt gestolen of verloren, kan de gebruiker het gemakkelijk lokaliseren, blokkeren en/of waardevolle gegevens verwijderen, aldus Kaspersky.

Kaspersky Security Center Web Console ondersteunt nu het beheer van mobiele apparaten, zodat IT-specialisten de persoonlijke apparaten van medewerkers op afstand kunnen beheren wanneer deze zijn aangesloten op het bedrijfsnetwerk.

Vanwege de uitbreiding van de samenwerking met Samsung bevat Kaspersky Security for Mobile SP1 nu ook geavanceerde beheeropties voor mobiele Samsung-apparaten, via integratie met de Samsung SDK en ondersteuning voor Samsung KNOX 2.0: firewall-instellingen, Exchange mailserver-instellingen, APN/VPN-configuratie en nog veel meer.

Kaspersky Systems Management

Door de integratie met de HP ArcSight en IBM QRadar SIEM-systemen biedt Kaspersky Systems Management SP1 nu een extra optie: automatische verbinding met vooraf geïnstalleerde client-side SIEM-systemen voor het overbrengen van logboeken en andere gegevens met betrekking tot informatiebeveiliging.

Als het nodig is om een ??update te installeren op een extern netwerk, kan de IT-beheerder één computer op het netwerk uitkiezen om dienst te doen als Update Agent, met behulp van de geavanceerde Patch Management functionaliteit. Om het verkeer te verminderen, kunnen alle updates naar deze computer worden gestuurd, om vervolgens van daaruit over het hele netwerk te worden gedistribueerd. Updates kunnen op elk moment van de dag zowel handmatig als automatisch worden afgeleverd, en de IT-beheerder kan de status van de installatie controleren.

Kaspersky Security Center

Kaspersky Security Center-Role Based Access Control maakt het mogelijk om de rechten voor het beheer van oplossingsfunctionaliteit (anti-malware, endpoint-controles, encryptie, beoordeling van kwetsbaarheden/patchbeheer) te distribueren onder verschillende IT-professionals, om daarmee effectiever netwerkbeheer te bieden.

Naleving van specifieke ondernemingseisen

Met Kaspersky Endpoint Security for Business kan de IT-beheerder het bedrijfsnetwerk zien, controleren en beschermen met behulp van een enkel platform, via een enkele console en zonder overschrijdingen van de begroting, ongeacht het type en de locatie van de apparaten, aldus het Russische bedrijf. Kaspersky Endpoint Security for Business heeft diverse basisconfiguraties die gemakkelijk zijn te configureren om te voldoen aan de specifieke eisen van elk bedrijf:

· Kaspersky Endpoint Security for Business: CORE is het basisplatform van deze populaire oplossing, voor gebruikers die enkel anti-malware bescherming en een firewall nodig hebben.
· Kaspersky Endpoint Security for Business: SELECT biedt bescherming voor pc's en laptops en zorgt ervoor dat file servers en mobiele apparaten veilig zijn.
· Kaspersky Endpoint Security for Business: ADVANCED biedt extra data-encryptie en systeembeheerinstrumenten om de beveiliging te waarborgen en de netwerkproductiviteit te verhogen.
· Kaspersky Total Security for Business is het paradepaardje binnen de Kaspersky Endpoint Security for Business-productlijn. Naast alle bovengenoemde functies omvat het beschermingstechnologieën voor mailservers, collaboration servers en web gateways.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!