Witold Kepinski - 07 april 2015

Alcatel-Lucent Operating Software (AOS) biedt meer BYOD- en SDN-mogelijkheden op switches

De nieuwste release van Alcatel-Lucent Operating Software (AOS) breidt het aanbod van Unified Access van Alcatel-Lucent Enterprise uit met nieuwe BYOD- en SDN-mogelijkheden naar alle switches. Deze nieuwe mogelijkheden op de toegangsswitchproducten OmniSwitch 6450 en OmniSwitch 6250 van Alcatel-Lucent Enterprise zijn een uitkomst voor het midden- en kleinbedrijf, en middelgrote en grote ondernemingen met een beperkt budget, zo meldt de netwerkleverancier.

Unified Access van Alcatel-Lucent Enterprise is een geconvergeerde oplossing voor bedrade en draadloze netwerken die uitkomst biedt voor netwerkuitdagingen, beheercomplexiteit en die een consistente gebruikerservaring biedt. Hiermee kunnen medewerkers en klanten zakelijke en persoonlijke, bedrade of draadloze apparaten in een bedrijfsnetwerk gebruiken.  Deze functionaliteiten waren tot op heden alleen beschikbaar bij de geavanceerde OmniSwitch 6860-productfamilie, maar maken nu ook deel uit van de OmniSwitch 6450 (OS6450) Gigabit-familie van toegangsproducten en de OmniSwitch 6250 (OS6250) Fast Ethernet-familie van toegangsproducten.

Nieuwe mogelijkheden die vanaf heden door de OS6450/OS6250-familie worden ondersteund, zijn onder andere:

Eindgebruikers en IT-beheerders kunnen nu zelf Apple-apparaten registreren.

Netwerkservices die de ingebruikname van BYOD mogelijk maken, worden nu ondersteund door het besturingssysteem6450 en OS6250 zijn uitgerust met verbeteringen op het gebied van beheer van BYOD-services, zoals apparaatconfiguratie en gastregistratie, vernieuwde LAN-beveiliging in lijn met de draadloze ervaring doordat apparaten zoals laptops, tablets, printers en camera's automatisch worden geregistreerd, apparaatstatus wordt gecontroleerd, en ondersteuning voor OpenFlow 1.3, zodat alle zakelijke toegangsswitches van Alcatel-Lucent worden geïntegreerd in een SDN-ecosysteem.

Service providers

De OS6450-productfamilie wordt uitgebreid richting de serviceprovidermarkt. Er zijn twee nieuwe modellen toegevoegd: OS6450-P10S en OS6450-U24S.

Deze modellen vereenvoudigen volgens Alcatel-Lucent Enterprise implementatie en verlagen de totale eigendomskosten voor mobiele serviceproviders, wat van cruciaal belang is voor de volgende generatie kleine mobiele netwerken die meerdere standaarden ondersteunen. Met deze modellen kunnen apparaten worden aangestuurd, zoals bewakingscamera's, oproepsystemen voor verplegend personeel, retail points-of-sale, toegangsbeheersystemen voor gebouwen en andere apparaten waarvoor meer dan 30 W is vereist. Unieke mogelijkheden, waaronder IEEE 1588v2 en High Power PoE (tot 75 W), onderscheiden deze modellen in kleine mobiele backhaul-telefoonnetwerken. IEEE 1588v2 is van cruciaal belang voor een nauwkeurige kloksynchronisatie in kleine mobiele netwerken wanneer LTE-technologie is ingeschakeld. De OS6450-P10S heeft vier High Power PoE-poorten die tot 75 W per poort kunnen leveren.

Ook zijn de OS6250- en OS6450-familie nu gecertificeerd voor Carrier Ethernet (CE) 2.0 Metro Ethernet Forum en bieden ze gespecialiseerde mogelijkheden en een breed portfolio voor door serviceproviders beheerde Ethernet-services voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!