Witold Kepinski - 06 april 2015

HP wint kort geding tegen 123inkt.nl

HP heeft een kort geding tegen online ink cartridge aanbieder 123inkt.nl gewonnen. Dit meldt Gerben Kreuning Directeur/eigenaar 123inkt.nl. Op de homepage van 123inkt.nl staat een rectificatietekst die het bedrijf na een kort geding op last van HP moeten plaatsen. 

Kreuning meldt in een nieuwsbrief aan zijn klanten: "Omdat u mogelijk geen idee heeft waar deze rectificatie over gaat en de kans groot is dat u enkel de woorden ‘misleiding’, ‘vonnis van 19 maart 2015’ en ‘voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag’ zult lezen, wil ik u graag iets meer informatie geven met betrekking tot deze rectificatie. Wij hebben in 2014 per ongeluk (administratieve fout) in de omschrijving van ons huismerk bij een aantal HP huismerkproducten (lasertoners) vermeld dat het hier om ‘totally rebuilt’ producten ging. Totally rebuilt houdt in dat deze lasertoner is opgebouwd uit nagenoeg nieuwe onderdelen. Vaak is slechts de kunststofbehuizing het enige dat hergebruikt is. HP constateerde in maart vorig jaar (overigens geheel terecht) dat wij ‘compatible toners’ leverden. Compatible toners zijn toners geheel opgebouwd uit alleen maar nieuwe onderdelen.  De reden dat HP ons (succesvol) heeft aangeklaagd is dus het feit dat wij compleet nieuwe toners hebben geleverd terwijl wij deze omschreven hebben als gedeeltelijk nieuw. Omdat dit ‘misleiding’ is, moeten wij deze rectificatie plaatsen. Ter vergelijking: u dacht dat u een ‘geheel gereviseerde auto’ bestelde, maar wij leverden u een gloednieuwe… Onze excuses voor deze verschrikkelijke misleiding!!! 
U vraagt zich misschien ook af waar HP zich druk om maakt?  Wij liggen de laatste tijd bij de printerfabrikanten onder een vergrootglas. Blijkbaar zien zij onze service en de hoge kwaliteit van ons huismerk als een bedreiging voor de verkoop van hun eigen producten. Printerfabrikanten proberen op deze manier de keuzevrijheid van u als consument te beperken. Wij blijven voor u, onze trouwe klant, vechten!  Dit is kort samengevat wat er aan de hand is."

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!