Wouter Hoeffnagel - 10 april 2015

Ordina begeleidt leerlingen van Anna Lyceum bij appontwikkeling

Het Anna Lyceum en Ordina hebben een overeenkomst getekend die de belangstelling van leerlingen voor bètavakken moet vergroten. Hierbij wordt samengewerkt met het Jongeren en technologie Netwerk Nederland Jet-Net. Ordina laat de leerlingen kennismaken met recente ontwikkelingen in de ICT, zoals robotica en virtual reality.

Ordina gaat als onderdeel van de overeenkomst havo- en vwo-leerlingen van het Anna Lyceum uit Nieuwegein begeleiden bij het ontwerpen, bouwen en testen van applicaties. De leerlingen werken aan een webapplicatie over de Tour de France. Op 11 juni aanstaande wordt bepaald wie de beste applicatie heeft gemaakt.

'ICT speelt steeds grotere rol in onze wereld'
Stépan Breedveld, CEO van Ordina: "ICT gaat een steeds grotere rol spelen in onze wereld en daarvoor heb je mensen nodig die toepassingen kunnen bedenken die aansluiten op de beleving van de gebruiker. In de toekomst zal de vraag naar ICT'ers alleen maar toenemen en daarom is het heel belangrijk dat jonge mensen al vroeg in aanraking komen met ICT. Via dit samenwerkingsverband kunnen we de belangstelling voor bètavakken en ICT in het bijzonder vergroten en brengen we technologie tot leven."

Foto: De leerlingen van het Anna Lyceum, samen met Wilma van Noort (rector Anna Lyceum), Stépan Breedveld, (CEO Ordina) en Daphne van Deursen (projectleider Jet-Net) bij de ondertekening van het samenwerkingscontract.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!