Witold Kepinski - 15 april 2015

SIDN en IDnextplatform gaan samenwerken

Onlangs heeft SIDN, het bedrijf achter o.a. .nl, zich aangesloten op het IDnextplatform. IDnext is een open en onafhankelijk platform dat ondersteuning biedt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit.

Internet en digitale identiteit zijn nauw verbonden. De komende jaren blijft het gebruik, de aantallen gebruikers en de mogelijkheden die het internet ons biedt zich in hoog tempo ontwikkelen. Vertrouwen in het internet is daarbij cruciaal. IDnext wil samen met SIDN een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de kwaliteit, veiligheid en privacy op het internet.

De samenwerking wordt direct concreet gemaakt door een presentatie van Jelte Jansen, research engineer bij SIDN, over het privacyraamwerk voor DNS Big data tijdens IDnext’15. Dit is een jaarlijks evenement dat dit jaar plaatsvindt op 15 en 16 april in het NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. IDnext’15 geeft een overzicht van zowel lopende ontwikkelingen als innovatieve nieuwe initiatieven op het gebied van digitale identiteiten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!