Witold Kepinski - 15 april 2015

Veeam Endpoint Backup FREE nu beschikbaar

Veeam Software, leverancier van back-up, restore en availability oplossingen, heeft een nieuwe gratis tool gelanceerd voor het back-uppen van endpoints. De tool vereist geen additionele software of aankopen. 

Veeam Endpoint Backup FREE is een aanvulling op de reeks gratis tools die Veeam al beschikbaar stelt aan IT-gebruikers, waaronder VeeamBackup Free EditionVeeam ONE Free Edition en Veeam Task Manager for Hyper-V.

Veeam Endpoint Backup FREE biedt een eenvoudige oplossing voor het back-uppen van op Windows gebaseerde desktops en laptops. Met Veeam Endpoint Backup FREE kunnen gebruikers endpoints back-uppen naar een externe harde schijf, een gedeelde NAS of een Veeam Backup & Replication-repository. Als het systeem van de gebruiker crasht, de harde schijf niet werkt of bestanden corrupt raken of per ongeluk verwijderd worden, kan de gebruiker binnen enkele minuten herstellen wat hij nodig heeft. Veeam Endpoint Backup FREE maakt het daarnaast mogelijk eenvoudig en snel opstartbare herstelmedia te creëren die gebruikers helpen problemen met hun machine op te lossen. Hierdoor wordt voorkomen dat besturingssystemen opnieuw worden opgestart of zelfs het wachtwoord van de beheerder gereset wordt.

Met Veeam Endpoint Backup FREE kan de gebruiker zijn persoonlijke device back-uppen, de resterende fysieke servers in het datacenter beschermen of ervoor zorgen dat de data op bedrijfslaptops in geval van een incident hersteld kan worden. En hoewel het een gratis oplossing is, biedt het product dankzij de hulp van de bijna twintigduizend actieve bèta-gebruikers dezelfde oplossingen van Veeam.

Een van de belangrijkste back-upfunctionaliteiten is de mogelijkheid om image-based volume-level en file-level back-ups te maken met flexibele configuratie, waaronder verschillende planningsopties. Het herstellen van endpoints is ook flexibel en werkt moeiteloos dankzij verschillende gebruiksvriendelijke herstelopties, allemaal vanaf dezelfde image-based back-up. Zo kunnen IT-professionals bij het herstellen kiezen voor een bare-metal restore naar dezelfde of andere hardware, een volume-level restore of een file-level restore. Gebruikers van VeeamBackup FREE Edition kunnen daarnaast dankzij hetzelfde back-up format als dat van Veeam Backup & Replication herstel van applicatie-items uitvoeren met Veeam Explorers for Microsoft Exchange, Active Directory, SQL Server en SharePoint vanaf back-up van server machines die gemaakt zijn met Veeam Endpoint Backup FREE.

Gebruikers van betaalde edities van Veeam Backup & Replication in virtuele omgevingen van VMware vSphere of Microsoft Hyper-V kunnen daarnaast optimaal profiteren van Veeam backup-repositories als doellocaties voor Veeam Endpoint Backup FREE back-ups. Zij kunnen de beschermtaken van endpoints gecentraliseerd monitoren en beheren direct vanuit de Veeam Backup & Replication-console. Deze integratie breidt een aantal bekende mogelijkheden uit (bijvoorbeeld verbeterd item-level herstel van de VeeamExplorers™-applicatie, export van geback-upte content van fysieke disks naar verschillende virtuele disk formats en encryptie van back-up-bestanden) naar endpoint back-ups terwijl IT-beheerders in staat zijn de beschikbaarheid van Veeam back-uprepositories voor eindgebruikers te beheren met flexibele toegangssystemen.

Veeam Endpoint Backup FREE maakt nu onderdeel uit van de reeks gratis tools van Veeam:

 Veeam Backup Free Edition en Veeam Explorers voor:

 Microsoft Exchange

 Microsoft Active Directory

 Microsoft SQL Server

 Microsoft SharePoint

 HP snapshots

 NetApp snapshots

 Veeam ONE Free Edition

 Veeam Task Manager for Hyper-V

Meer informatie en downloadmogelijkheden voor Veeam Endpoint Backup FREE is te vinden op http://www.veeam.com/nl/endpoint-backup-free.

Product overview video: www.veeam.com/nl/endpoint-backup-free.html

Veeam blog: http://www.veeam.com/blog/veeam-endpoint-backup-free-is-here.html

VeeamON 2015: The World’s Premier Data Center Availability Event, vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2015 op het Aria Resort and Casino in Las Vegas, NV. Voor het tweede opeenvolgende jaar zal Veeam experts uit de sector, klanten en partners samenbrengen om te discussiëren over de Always-On-Business. De voorregistratie is nu geopend.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!