Witold Kepinski - 15 april 2015

Sophos Mobile Control 5 (SMC 5) is beschikbaar

Sophos maakt bekend dat Sophos Mobile Control 5 (SMC 5) nu beschikbaar is. SMC 5 maakt het mogelijk om per gebruiker het veiligheids- en databeleid in te stellen op alle drie de grote mobiele platforms en vereenvoudigt daarmee het beheer van mobiele apparaten aanzienlijk. Dankzij nieuwe beheeropties kan een beheerder gemakkelijk de persoonlijke en zakelijke informatie scheiden en versleutelen. Bovendien is het eenvoudig om toegang en beveiliging via geautomatiseerde taken in te stellen, aldus de security leverancier.

Normaal gesproken moet elk apparaat (laptop, tablet, iPad en smartphone) afzonderlijk geconfigureerd, geüpdate en beheerd worden. Nu dankzij Sophos Mobile Control 5 de regels per gebruiker beheerd kunnen worden, hoeven IT-managers maar één keer het beleid in te stellen, vanaf welke locatie dan ook. Daarmee is de beveiliging van de totale zakelijke content op het apparaat, of in de persoonlijke cloud, geregeld. SMC 5 heeft een nieuw ontworpen selfservice portaal en zorgt ervoor dat compliance met het corporate beveiligingsbeleid geen enkele moeite kost voor beheerder en eindgebruiker, op zowel iOS8-, Windows Phone- als Android-platforms.

“IT-beheerders zijn verantwoordelijk voor de beveiliging en het beheer van al de verschillende apparaten die medewerkers tegenwoordig voor hun werk gebruiken – smartphones, tablets, laptops en desktops. Maar bij de meeste beheeroplossingen moeten al die apparaten afzonderlijk ingesteld worden”, zegt Pieter Lacroix (foto), Managing Director van Sophos Nederland . “Binnen organisaties levert het terugbrengen van het aantal beheermodules al een flinke winst op in het proces om apparaten toe te voegen, zeker bij IT-afdelingen zonder gespecialiseerde medewerkers. Als het je doel is om Bring Your Own Device (BYOD) eenvoudig te maken en in dienst van de productiviteit te stellen, dan moet de enterprise mobile management (EMM) oplossing alle vormen van mobiel computergebruik ondersteunen. Dat betekent dat je apparaten, content en applicaties beheert en beveiligt waarbij je de gebruiker als uitgangspunt neemt. Dat levert zowel de gebruiker als de beheerder veel gemak op.”

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!