Witold Kepinski - 16 april 2015

AMS-IX, ASP4all Bitbrains, ING, NL-ix, Logius en Rabobank willen korte metten te maken met zware DDoS-aanvallen

Ter gelegenheid van de Cyber Security Week hebben vertegenwoordigers van zes partijen, verenigd in het Trusted Networks Initiative (TNI), op woensdag 15 april jongstleden een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Gezamenlijk hebben AMS-IX, ASP4all Bitbrains, ING, NL-ix, Logius en Rabobank afgesproken om korte metten te maken met zware DDoS-aanvallen.

De formele ondertekening van de overeenkomst vond plaats in de Innovation Room op de campus van The Hague Security Delta, die officieel werd geopend door minister Henk Kamp van Economische Zaken. In de expositieruimte presenteerden zo’n twintig bedrijven zich met hun nieuwste oplossingen tegen cybercriminaliteit.

Het idee voor het Trusted Networks Initiative is begin 2014 ontwikkeld door internetstimuleringsfonds NLnet en internet exchange NL-ix, in samenwerking met het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta en partners uit de IT-sector, waaronder ASP4all Bitbrains. Het doel van de initiatiefnemers is de economische schade en overlast van cyberaanvallen zoveel mogelijk te beperken.

Jeroen van der Meer, CTO bij ASP4all Bitbrains, hoefde niet lang na te denken toen hij in januari 2014 werd benaderd om deel te nemen aan het initiatief: “Als grote IT-serviceprovider voor met name Nederlandse organisaties heeft ASP4all Bitbrains in de afgelopen vijftien jaar veel expertise opgebouwd in het detecteren en afslaan van DDoS-aanvallen. Een bekend concept van ons is de ‘Digitale Wasstraat’. Als een van de founding members van dit initiatief is ASP4all Bitbrains trots dat wij als een van de eerste partijen onze klanten kunnen laten profiteren van deze essentiële voorziening. Gezamenlijk kunnen we Nederland weerbaarder maken tegen cyberaanvallen.”

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!