'Toename mobiele beveiligingsrisico’s door nieuwe generatie werknemers'
16-04-2015 | door: Witold Kepinski

'Toename mobiele beveiligingsrisico’s door nieuwe generatie werknemers'

Het ‘Securing #GenMobile: Is Your Business Running the Risk’ onderzoek van Aruba Networks naar veiligheidsdreigingen, waarbij wereldwijd meer dan 11.500 werknemers uit 23 landen werden ondervraagd, toont aan dat de instelling van werknemers verschuift naar een steeds meer delende, beveiligings-agnostische werkplek. Het onderzoek toont aan dat sterk gereguleerde en technologisch onderlegde sectoren, mannen met hogere salarissen en opkomende markten het grootste risico vormen voor de enterprise gegevensbeveiliging.

Drie trends

Aruba is van mening dat drie belangrijke trends benadrukken hoe #GenMobile de weg vrijmaakt voor risicovol gedrag binnen het personeelsbestand - wat zowel goed als slecht is voor het bedrijf. 

Delen wordt de norm: In Nederland deelt vijf op de tien hun werk en persoonlijke apparaten regelmatig met anderen. Ruim een op de acht van de werknemers heeft geen wachtwoorden zijn of haar smartphone, tablet en laptop.

Beveiliging heeft niet de prioriteit: Bij de aankoop van een apparaat voor zakelijk gebruik staat beveiliging op de vijfde plaats, na onder andere prijs, besturingssysteem en merk.
Acht op de tien neemt aan dat hun IT-afdelingen hen beschermd houden; bijna één op de vijf heeft echter data verloren als gevolg van het misbruik van een mobiel apparaat.

Zelf-empowerment werkt: Zes op de tien werknemers zegt op dit moment bereid te zijn hun baas niet te gehoorzamen als het er om gaat iets gedaan te krijgen. Ruim driekwart is bereid om zelf IT-werkzaamheden uit te voeren in plaats van het inschakelen van IT-professionals. Drie op de tien geeft aan dat mobiele technologieën hen in staat stellen productiever en meer betrokken te zijn.

Risico test

Met behulp van deze wereldwijde gegevens heeft Aruba een online Security Mobile Risk Index tool ontwikkeld waarmee organisaties het risiconiveau van hun mobiele beveiliging kunnen afzetten tegen dat van organisaties in hun land en bedrijfstak.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden via: http://www.arubanetworks.com/mobileriskindex/

Terug naar nieuws overzicht
Security