Witold Kepinski - 17 april 2015

Emerson Network Power introduceert Liebert EFC-productfamilie

Emerson Network Power, aanbieder van producten voor beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert de jongste telg van de Liebert EFC-productfamilie, de Liebert EFC 300. Hiermee breidt het bedrijf de productreeks die in december 2014 werd gelanceerd verder uit.

Het nieuwe systeem dat indirecte vrije koeling door verdamping levert en nu verkrijgbaar is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), biedt verbeterde prestaties evenals extra capaciteit en koelvermogen tot 350 kW in één enkele unit. Dankzij deze toegenomen capaciteit kunnen middelgrote tot grote datacenters hun bedrijfspand nu efficiënt koelen met behulp van een minimaal aantal units, wat leidt tot verdere besparingen in bedrijfskosten, ruimte en energieverbruik.

De Liebert EFC omvat een koeltechnologie met indirecte lucht-lucht-warmtewisseling en verdampingskoeling. Door het waterverdampingsproces kan deze technologie een pPUE (partial Power Usage Effectiveness) van 1,03 bereiken.

Dit systeem wordt aangevuld met uitgebreide onderhoudsmogelijkheden door de LIFE-service van Emerson Network Power voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Vanuit dedicated LIFE-centra analyseren experts van Emerson Network Power apparatuurgegevens en -trends voor proactief onderhoud en adviseren zij maatregelen om de beste operationele prestaties te garanderen.

In de hypermoderne testruimte voor verdampingskoeling, de Evaporative Cooling Validation Area, in het Thermal Management Customer Experience Center in Padua, Italië, kunnen klanten met eigen ogen de prestaties van de unit aanschouwen onder uiteenlopende omstandigheden. Deze testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio – en dit alles met een voortreffelijke meetnauwkeurigheid van +/- vijf procent.

Dankzij de gepatenteerde besturingslogica, die exclusief verkrijgbaar is bij Emerson Network Power, kunnen Liebert EFC-units de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten optimaliseren, waardoor precies wordt voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server en wordt gegarandeerd dat er geen energie wordt verspild. Daarnaast analyseert de geavanceerde iCOM™-besturing nauwkeurig de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit, waardoor de kosten nog beter te beheersen zijn. De Liebert EFC-units zijn ook ontworpen om in allerlei omgevingsomstandigheden te werken en zich aan te passen aan de omgeving buiten en de door het datacenter vereiste koeling.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!