Witold Kepinski - 20 april 2015

IGEL Technology portfolio is uitgebreid met Cisco VXME

De Windows Embedded-thin clients van IGEL Technology zijn vanaf nu compatibel met Cisco Virtualization Experience Media Engine (VXME). Deze oplossing vergemakkelijkt het gebruik van voice- en videotechnologie in virtuele IT-omgevingen, aldus de twee bedrijven.

In combinatie met de geïntegreerde-communicatiedienst Cisco Jabber for Windows biedt IGEL hiermee een alternatieve oplossing voor het organiseren van audio- en videoconferenties in hoge kwaliteit in een virtuele dektopomgeving met behulp van thin clients. Alle Universal Desktop-modellen van IGEL die zijn uitgerust met het Windows Embedded W7+-besturingssysteem worden ondersteund. De vereiste VXME-extensie kan door iedere beheerder eenvoudig geïntegreerd worden. IGEL’s Universal Management Suite (UMS) en Universal Customization Builder (UCB) staan borg voor het centraal verpakken en uitrollen van de softwarecomponent.

Het integreren van de VXME-extensie in het lokale besturingssysteem van de thin client geeft toegang tot de Cisco Jabber-client in virtuele omgevingen (Citrix XenDesktop/XenApp (Published Desktops) of VMware Horizon). Deze client ondersteunt de nieuwste Windows-desktopbesturingssystemen.

Zodra de beheerder het integratie- en implementatieproces voltooid heeft, kunnen thin-clientgebruikers met behulp van Cisco Jabber-functionaliteit via HD-video en -audio communiceren. Daarbij kunnen ze gebruikmaken van handsets, koptelefoons, webcams en andere accessoires van derden, zoals Jabra, Logitech en Plantronics, die direct via de thin client van IGEL bediend worden om een probleemloze gebruikerservaring te garanderen. De VXME-extensie benut de verwerkingscapaciteit die lokaal geleverd wordt door de thin client, waardoor de druk op waardevolle server-resources enigszins verlicht wordt, wat weer een positief effect heeft op de algehele gebruikerservaring in VDI-omgevingen.

Real-time audio- en videoconferenties
IGEL Technology raadt bij zulke geavanceerde vormen van multimediacommunicatie als real-time audio- en videoconferenties aan gebruik te maken van een krachtige thin client uit de UD5-serie of het nieuwe quad-core UD6-model, beide voorzien van het W7+-besturingssysteem en 8 GB flashgeheugen. “De kwaliteit van de video-output van IGEL’s UD6-thin client is uitzonderlijk hoog. Een resolutie van 1.280 x 720 pixels biedt platformonafhankelijke resultaten van ongekend niveau in een virtuele omgeving,” aldus Sandeep Prasad, Product Manager bij Cisco Systems. “Wij zijn er dan ook trots op met onze VXME-oplossing te mogen samenwerken met IGEL Technology en richten ons nu op het verder verbeteren van de gebruikerservaring voor al onze gezamenlijke klanten.”

“Het toevoegen van Cisco VXME aan ons portfolio geïntegreerde-communicatieproducten maakt de toekomst nog veiliger en optimaliseert de kosten voor onze klanten door middel van moderne communicatietechnologie,” zegt Edwin de Ron, Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “Wij zijn blij dat we onze klanten als hun preferred technologie- en oplossingenpartner deze optie kunnen bieden.”

Beschikbaarheid
De Cisco VXME-client kan met behulp van een executable bestand geïntegreerd worden in iedere Universal Desktop-firmware vanaf versie 3.01.100 en hoger (Windows Embedded). Het installatiebestand kan door alle geregistreerde Cisco-klanten gratis gedownload worden via https://software.cisco.com/download/navigator.html. Let op: om te kunnen downloaden heeft u de juiste Cisco-licenties nodig.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!