Witold Kepinski - 20 april 2015

Prakash Panjwani nieuwe CEO van WatchGuard Technologies

Prakash Panjwani is benoemd tot de nieuwe chief executive officer (CEO) van WatchGuard Technologies. De interim CEO, Mike Kohlsdorf, sluit zich aan bij de Raad van Bestuur.

Panjwani is een bewezen topman op het gebied van informatiebeveiliging en heeft de laatste twaalf jaar gewerkt voor dataprotectiebedrijf SafeNet. Voordat hij CEO werd bij SafeNet, was hij binnen SafeNet werkzaam als senior vice president en algemeen directeur van de databeveiligingsgroep.

Tijdens zijn werkzaamheden bij SafeNet leidde Panjwani de strategische overname van twaalf bedrijven, waaronder Aladdin Knowledge Systems en Cryptocard. Hij transformeerde de softwareafdelingen. Hierdoor bood de organisatie niet alleen maar oplossingen voor het beschermen van de auteursrechten, maar leverde SafeNet een modern monetisation softwareplatform.

Panjwani heeft het productportfolio voor gegevensbescherming opnieuw gegroepeerd rondom drie snelgroeiende gebieden: cryptomanagement, data-encryptie en authenticatie. Hij voerde dit met succes uit dankzij zeer snelle productontwikkelingen en een ambitieus go-to-market plan. SafeNet is in januari 2015 voor 890 miljoen Amerikaanse dollar verkocht aan Gemalto.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!