Witold Kepinski - 22 april 2015

Fortinet introduceert nieuwe FortiGate firewalls en FortiClient

Fortinet, leverancier van secueiry applainces, introduceert de vernieuwde FortiClient, die elk apparaat beschermt, op locatie of op afstand, vast of mobiel - en overal en altijd. Daarnaast introduceert Fortinet twee nieuwe firewalls in de FortiGate 3000-reeks die geschikt zijn voor Top-of-Rack (TOR)-omgevingen. Dit beschermt het interne netwerkverkeer en voorkomt dat bedreigingen zich verticaal binnen het bedrijfsnetwerk kunnen verplaatsen.

De FortiGate 3000D en 3100D beschikken over maximaal 32 10-Gigabit Ethernet (GbE)-poorten in een compacte 2U-appliance. Daardoor geven zij inzichten in het interne netwerkverkeer en helpen zij te voorkomen dat kwaadaardige code zich verticaal binnen het bedrijfsnetwerk verplaatst. Deze kritische beveiligingslaag kan optioneel geïntegreerd worden met FortiSandbox. Dat helpt bij het detecteren en blokkeren van cybercriminelen die rond willen neuzen in het interne bedrijfsnetwerk om waardevolle gegevens te achterhalen in de servers met R&D-, HR-, financiële of klantendatabases. De FortiGate ontdekt ook proactief nieuwe zero-day bedreigingen en kwaadaardige code en rapporteert deze aan FortiGuard Labs, het onderzoeksinstituut van Fortinet. Deze zorgt voor automatische analyse en doeltreffende maatregelen die direct verspreid worden naar alle beveiligingsoplossingen van Fortinet.

Theo Schutte (foto), country manager Fortinet Nederland: “De continu evoluerende bedreigingen en ontwikkelingen in IT-infrastructuren verplichten organisaties om hun beveiligingsstrategie te herzien. Zij kunnen niet meer vertrouwen op beveiligingsoplossingen die alleen aan de randen van het netwerk staan. Alleen het brede beveiligingsplatform van Fortinet biedt bescherming van de eindpunten tot aan het datacentrum of de cloud. Nu FortiGate en FortiMail al deel uitmaken van het ATP-platform dicht de toevoeging van FortiClient nog een nieuwe mogelijk gat in de verdediging.”

Beschikbaarheid

De nieuwe FortiClient is beschikbaar in het derde kwartaal van 2015. Organisaties die daar interesse in hebben, kunnen zich nu al opgeven voor het vroege bètaprogramma. Bezoek voor de registratie voor het bètaprogramma: https://support.fortinet.com/Home.aspx

De nieuwe FortiGate 3000D en 3100D zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2015. Neem contact op met een geautoriseerde verkooppartner van Fortinet voor prijzen en bijzonderheden. Bezoek voor meer informatie over de firewalls van Fortinet:http://www.fortinet.com/products/fortigate/

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!