StartupDelta van Neelie Kroes selecteert Bomberbot als meest innovatieve startup
25-04-2015 | door: Witold Kepinski

StartupDelta van Neelie Kroes selecteert Bomberbot als meest innovatieve startup

StartupDelta, het nieuwe Nederlandse startup initiatief van Neelie Kroes, heeft Bomberbot geselecteerd als meest innovatieve startup. Met deze status mocht de startup die scholieren leert programmeren zichzelf promoten op TNW Conference.

Bomberbot biedt een volledig lespakket waarmee leraren op een eenvoudige en speelse manier programmeerlessen kunnen geven, zonder dat daar enige voorkennis voor nodig is. IT-technologie neemt een enorme maar bijna onzichtbare plaats in in de wereld van nu. Apps, games, maar ook besturingssystemen van auto’s en social media: overal komt programmeerwerk aan te pas. Bomberbot wil kinderen helpen die wereld beter te begrijpen en ze voorbereiden op de wereld van morgen. ‘Door ze te leren programmeren ontwikkelen ze niet alleen praktische vaardigheden, het gaat ook om analytisch denken zoals je bijvoorbeeld ook bij schaken doet. Het is leerzaam, je ziet dat kinderen er een enorme interesse voor hebben en het is natuurlijk gewoon leuk’, vertelt oprichter Cristian Bello.

In het Verenigd Koninkrijk is het leren programmeren sinds anderhalf jaar een verplicht onderdeel van het curriculum in basis en voorgezet onderwijs. Ook in Nederland gaan er stemmen op om programmeren een verplicht vak te maken op school. D66-Kamerlid Paul van Meenen bepleitte in oktober al dat het beheersen van computervaardigheden, zoals programmeren, een serieus vak moet worden op zowel middelbare scholen als basisscholen. Ook Neelie Kroes is groot voorstander. In Europa zijn het afgelopen jaar 200 scholen – waarvan 100 in Nederland - gestart met Bomberbot. De ervaringen zijn positief en in het nieuwe schooljaar zullen meer scholen volgen.

StartupDelta wil innovatieve en disruptieve startups stimuleren in hun ontwikkeling. StartupDelta stelt Bomberbot daarom in staat deel te nemen aan TNW Conference, voor het opdoen van nieuwe internationale contacten en kennis en om zichzelf te profileren op de stand van StartupDelta.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Innovation