Redactie - 10 mei 2015

‘ICTWaarborg biedt kennis en zekerheid'

ICTWaarborg en Dutch IT-channel gaan nauwer samenwerken. Samen willen de twee partijen ICT-resellers in het MKB en de grootzakelijke markt voorzien van gerichte informatie over de laatste ontwikkelingen rond informatietechnologie in hun branche. ICTWaarborg is ook voor zakelijke resellers een organisatie om op terug te kunnen vallen.

ICTWaarborg is een jonge en dynamische brancheorganisatie voor resellers, retailers, dienstverleners en servicebedrijven in het MKB, een belangrijke markt voor veel IT-leveranciers. De organisatie is de laatste jaren sterk gegroeid en ontwikkelt zich richting de bovenkant van het MKB en de grootzakelijke markt, waar Dutch IT-channel veel lezers heeft. Op zijn beurt wil Dutch IT-channel zich meer richten op de klein-zakelijke markt en MKB-resellers waar ICTWaarborg oorspronkelijk zijn kern heeft. Voor deze doelgroepen brengt de redactie van Dutch IT-channel relevant IT-nieuws ter ondersteuning van hun business. Vandaar dat de redactie het komende jaar verslag doet van verschillende evenementen van ICTWaarborg.

Zekerheid

“Wij zijn er voor bedrijven die zich bezighouden met het verkopen en leveren van producten en diensten op het gebied van ICT aan consumenten en het bedrijfsleven", zegt directeur Danielle Evers. "Waarmee wij opvallen is dat onze ruim 1300 ICTWaarborg-deelnemers zich kunnen onderscheiden met extra zekerheden die zij hun klanten kunnen bieden. Denk hierbij aan bemiddeling, mediation en zelfs bepaalde zekerheden als een bedrijf failliet gaat. Daarin gaan wij verder dan welke brancheorganisatie dan ook”, aldus Danielle Evers. “Daarnaast bieden we onze deelnemers natuurlijk op allerlei gebied ondersteuning. Dat begint al vrij ‘basic’ met toegesneden sets algemene voorwaarden die algemeen zijn geaccepteerd in de branche, inkoopvoorwaarden of een SLA. Zaken waaraan iedereen behoefte heeft, die iedereen ook moet hebben. Wie bijvoorbeeld geen goede inkoopvoorwaarden heeft, doet zichzelf tekort als hij diensten of producten van een ander afneemt. Voor zulke voorwaarden moet je anders toch diep in de buidel tasten als je die door een jurist voor jou laat maken. Alleen daarmee verdien je al meteen het lidmaatschap van ICTWaarborg terug en dan houd je nog geld over. En je weet dat je altijd goed zit met onze standaardsets voorwaarden, want die worden up-to-date gehouden."

Geschillenregelingen

Omdat iedere ondernemer een goede relatie met zijn klanten hoog in het vaandel heeft staan, biedt ICTWaarborg in die gevallen dat men er gezamenlijk toch niet uitkomt een klachtenregeling aan consumenten. "Voor geschillen tussen zakelijke partijen is er een mediationregeling. Ook heel aantrekkelijk, want wie anders zijn geschil door de rechter moet laten behandelen is heel wat meer kwijt."
Activiteiten

ICTWaarborg organiseert netwerkevenementen, beurzen en kennissessies om resellers te ondersteunen bij de groei van hun business. “Op 5 maart was de uitreiking van de ICTWaarborg Awards aan de beste ICT-bedrijven van Nederland. In april organiseren we een speciale dag voor onze deelnemers waarbij wordt aangegeven waar nieuwe kansen in de business liggen. We hebben vele praktijkgerichte trainingen en cursussen op onze agenda staan en in september organiseren we het ICTWaarborg congres met als thema ‘ICT 2016’ waarbij wordt belicht waar de businesskansen in 2016 liggen”, zegt Evers.

Juridische vraagstukken

Een apart onderdeel is de ICTWaarborg Academy. Deze start met een aantal gratis juridische trainingen waarbij de focus is gericht op juridische vraagstukken voor zowel B2C als B2B, al naar gelang de behoefte van de deelnemer. Tijdens de training komen de belangrijkste valkuilen en aandachtspunten aan bod met betrekking tot inkoopvoorwaarden, algemene voorwaarden, mediation en SLA. Deelname kost 195 euro, maar is voor leden van ICTWaarborg gratis.”

ICTVakdag

Een van de grootste netwerkevenementen is de ICTVakdag die op 11 mei wordt gehouden, hét evenement waar partners, leveranciers en distributeurs direct in contact komen te staan met (toekomstige) klanten. Dutch IT-channel staat die dag op de beurs met een filmstudio voor het maken van video-interviews met standhouders en bezoekers. Evers: “Er zijn dit jaar weer meer standhouders en daarmee wordt deze beurs steeds interessanter voor zakelijke resellers die kennis willen maken met gerenommeerde IT-leveranciers. Ik verwacht dat de samenwerking met Dutch IT-channel meer aandacht oplevert voor de juiste doelgroep, namelijk de ICT-bedrijven die zich willen onderscheiden met de extra zekerheden die ICTWaarborg kan bieden. Wij zijn de sterk bindende factor voor die bedrijven en Dutch IT-channel is voor hen de geschikte mediapartner. Het kan niet anders of dit moet een succesvolle combinatie zijn!"

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!