Witold Kepinski - 03 mei 2015

Veeam boekt recordcijfers in eerste kwartaal van 2015

Veeam Software, aanbieder van back-up, recovery en availability oplossingen presenteert de cijfers over het eerste kwartaal van 2015. De omzet steeg met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Exacte omzet en winst cijfers worden niet gegeven.

De introductie van de Veeam Availability Suite v8 was van grote invloed op deze cijfers, omdat hiermee een nieuwe categorie IT-oplossingen werd gecreëerd, namelijk ‘Availability for the Modern Data Center’. De Veeam Availability Suite v8 introduceert meer dan 200 nieuwe functionaliteiten en verbeteringen, waaronder Veeam Cloud Connect, integratie met NetApp en belangrijke verbeteringen op het gebied van replicatie en disaster recovery. De ontvangst van de Veeam Availability Suite v8 heeft de verwachtingen overtroffen. Aan het einde van het eerste kwartaal, minder dan vijf maanden na de release, heeft bijna 50 procent van de bestaande klanten zijn licenties geüpgraded naar v8.

“We zijn ook 2015 begonnen met recordcijfers”, vertelt Ratmir Timashev (foto), CEO bij Veeam. “Klanten downloaden de nieuwe versie van de Veeam Availability Suite sneller dan alle eerdere product-updates. De nieuwe versie wordt nog steeds zo’n duizend keer per dag gedownload en we verwachten dat dit nog even doorzet, omdat Veeam met deze oplossing voldoet aan de behoefte aan beschikbaarheid van het datacenter. De databeschikbaarheidsoplossingen van Veeam beschermen al zo’n 8,5 miljoen virtuele machines in tweehonderd landen wereldwijd. Onze ambitie is om in 2015 dit aantal verder uit te breiden met behulp van nieuwe producten, updates en partnerschappen om zo onze doelstelling te behalen om in 2018 een omzet van 1 miljard dollar te realiseren.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!