Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2015

Fortinet gaat partnership aan met Cisco ACI en Exodus

Fortinet, leverancier van beveiligingsoplossingen, gaat een partnership aan met Cisco Applications Centric Infrastructure (ACI) en Exodus Intelligence. Fortinet integreert zijn FortiGate next-generation firewall (NGFW)-platform met Cisco ACI voor het beveiligen van software-defined networking (SDN)-omgevingen. Met Exodus gaat het bedrijf gezamenlijk een waarschuwingssysteem ontwikkelen om bedrijven, financiële dienstverleners, zorginstellingen en anderen snel te waarschuwen voor mogelijke zero-day aanvallen.

Cisco ACI maakt het mogelijk om het netwerk binnen datacenters in te richten op basis van de eisen die applicaties stellen. Zo kunnen applicaties snel en veilig worden uitgerold, ongeacht waar de applicaties draaien in het netwerk. Om de beveiliging van Cisco ACI te verbeteren wordt de FortiGate geïntegreerd. De FortiGate voorziet in een firewall, geavanceerde intrusion prevention (IPS) en gecentraliseerd beheer van bedreigingen en beveiligingsfuncties. Dit maakt de dynamische cloud- en datacenteromgevingen op basis van Cisco ACI sneller en flexibeler.

Voordelen uitbreiden
Dankzij de samenwerking met Cisco kan Fortinet de voordelen van beveiligingsoplossingen voor SDN uitbreiden en realiseren met zowel fysieke als virtuele FortiGate-appliances. Klanten kunnen hierdoor hun operationele kosten verminderen, de beveiliging versterken en meer waarde halen uit hun investering in Cisco ACI en de beveiligingsoplossingen van Fortinet.

ACI maakt het mogelijk om beleidsregels vast te stellen voor de IT-infrastructuur en vervolgende dat beleid uit te laten voeren door middel van geautomatiseerde processen.

Exodus Intelligence
Fortinet verzamelt zelf informatie over cyberdreigingen via het eigen onderzoeksinstituut FortiGuard Labs. FortiGuard gaat een samenwerking aan met Exodus Intelligence om informatie te delen waarmee bedrijven nog beter beschermd zijn tegen cyberdreigingen. Exodus versterkt de kennis van FortiGuard met specifieke expertise op het gebied van zero-day-aanvallen. De twee bedrijven ontwikkelen een nieuwe dienst waarmee klanten risico’s kunnen verminderen en sneller kunnen reageren op incidenten.

Fortinet en Exodus gaan gezamenlijk:

  • optreden met klanten om zero-day bedreigingen te ontdekken en te voorkomen.
  • trainingen verzorgen voor een gespecialiseerde zero-day aanpak en technieken om Fortinets brede preventie verder uit te breiden.
  • een waarschuwingssysteem ontwikkelen om bedrijven, financiële dienstverleners, zorginstellingen en anderen snel en vroeg te waarschuwen voor mogelijke zero-day aanvallen. Daarnaast biedt deze dienst preventie en advies om de risico’s te verminderen.
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!