Redactie - 08 mei 2015

Modiform besteedt beheer IT-infrastructuur uit aan Pink Elephant

Modiform, een internationaal productiebedrijf van verpakkingen en kweeksystemen voor de tuinbouw, tekent een outsourcing-contract met Pink Elephant voor het beheer van de IT-infrastructuur. Voor het productiebedrijf is dit een volgende stap om technologisch te professionaliseren en de IT meer in lijn te brengen met de organisatiebehoefte.

Pink Elephant gaat voor een periode van zeven jaar de IT-infrastructuur voor Modiform beheren. Volgens Marc Konings, Interim ICT-directeur van Modiform, is er bewust gekozen voor een langdurige partnership. “De tuinbouwmarkt verandert snel en IT is steeds belangrijker om daarmee om te kunnen gaan,” zegt Konings. “Pink Elephant neemt in de eerste instantie het beheer van onze IT-infrastructuur over, en ondersteunt ons ook bij het moderniseren van onze systemen en processen.”

Innovatieve oplossingen
Modiform heeft circa 150 medewerkers in dienst en levert allerlei producten voor de tuinbouw, waaronder bloempotten, kweek- en stekplaten en transport-trays. Zowel de werkplekomgeving als de onderliggende IT-infrastructuur was aan vernieuwing toe. Het bedrijf wil hierdoor haar bedrijfsprocessen verbeteren en beter kunnen inspelen op de behoefte van klanten.

De transitie vindt de komende maanden plaats. Een deel van de bestaande IT-hardware wordt hierdoor niet langer gebruik. Deze apparatuur wordt door Modiform als onderdeel van het MVO-beleid belangeloos aan het Leger des Heils wordt geschonken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!