Check Point Software Technologies introduceert de ThreatCloud World Cyber Threat Map
12-05-2015 | door: Witold Kepinski

Check Point Software Technologies introduceert de ThreatCloud World Cyber Threat Map

Check Point Software Technologies introduceert de ThreatCloud World Cyber Threat Map. Deze interactieve wereldkaart visualiseert in real-time hoe en wanneer cyberaanvallen plaatsvinden.

De kaart wordt aangedreven door Check Point’s ThreatCloud-intelligentie, dit is het grootste samenwerkingsnetwerk om cybercriminaliteit te bestrijden door data en trends over dreigingen en aanvallen te analyseren. Deze ThreatCloud-database bevat meer dan 250 miljoen geanalyseerde bot-adressen, meer dan 11 miljoen malware-varianten en meer dan 5,5 miljoen geïnfecteerde websites. Daarnaast identificeert de database dagelijks miljoenen soorten malware.

Check Point’s ThreatCloud verzamelt data van talloze wereldwijde sensoren en van het onderzoeksteam van het bedrijf zelf. Het distribueert deze informatie naar de gateways van klanten om hen real-time informatie te geven over dreigingen en aanvalstrends. Zo kunnen organisaties hun beveiliging versterken tegen bots, APT’s en andere geavanceerde vormen van malware. Dit maakt ThreatCloud het eerste collaboratieve netwerk dat cybermisdaad bestrijdt. Het is gekoppeld aan ThreatCloud IntelliStore: de eerste marktplaats voor threat intelligence die organisaties in staat stelt te kiezen uit een ruim aanbod van threat intelligence-feeds die relevant zijn voor hun business. Vervolgens kunnen zij deze informatie gebruiken om te focussen op geavanceerde aanvallen en deze proactief stoppen.

Kijk hier om de ThreatCloud World Cyber Threat Map te zien.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security